Gemeente Waterland


De GGD Zaanstreek-Waterland verstuurt begin september 2005 de vierjaarlijkse Gezondheidsenquête aan 9350 inwoners van de regio Zaanstreek-Waterland. Medewerking aan de enquête is van belang, omdat de GGD en de gemeenten aan de hand van de resultaten gericht kunnen werken aan gezondheid in de regio.

Inzicht in gezondheid
Hoe gezond zijn de inwoners van de regio Zaanstreek-Waterland? De resultaten van de vierjaarlijkse Gezondheidsenquête zullen het uitwijzen. De GGD Zaanstreek-Waterland verstuurt de enquête op 5 september aan 9350 inwoners in de regio. Carolien Plevier, epidemioloog van de GGD Zaanstreek-Waterland en projectleider van de Gezondheidsenquête: Voor het onderzoek worden mensen benaderd in de leeftijd van 18 tot 70 jaar. Wij hebben deze mensen op willekeurige wijze geselecteerd; dankzij hun medewerking aan het onderzoek krijgen wij inzicht in de gezondheidssituatie van de inwoners en kunnen wij zo dus het gezondheidsbeleid gericht aanpassen en verbeteren. Daar profiteren alle burgers van.

Uw medewerking
De GGD en de gemeenten in Zaanstreek-Waterland hopen op uw medewerking, als u een Gezondheidsenquête ontvangt. Carolien Plevier: Het is voor de GGD en de gemeenten van groot belang dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter ons beeld wordt van de gezondheidssituatie in de regio. Bovendien zijn wij dan beter in staat om knelpunten ten aanzien van de gezondheidssituatie in kaart te brengen.

Inwoners die de vragenlijst invullen en retourneren maken kans op een fiets naar keuze ter waarde van 700,-. Uiteraard gaat de GGD vertrouwelijk om met de enquêtegegevens; de resultaten van de Gezondheidsenquête worden medio 2006 verwacht.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking! Voor vragen of meer informatie over de enquête kunt u contact opnemen met de GGD Zaanstreek-Waterland via telefoonnummer 075-651 92 92.