Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Verhoogde zichtbaarheid betekent verhoogde veiligheid: Helly Hansen Workwear bestrijdt duisternis
Elk jaar raken duizenden voetgangers gewond in het verkeer. Van alle ongevallen gebeurt 40 procent 's nachts, als het donker is, en vele daarvan hadden voorkomen kunnen worden wanneer de juiste zichtbaarheidskleding was gedragen. De vraag naar werkkleding die zorgt voor betere zichtbaarheid wordt onder werkers, bedrijven en overheden dan ook steeds belangrijker. Internationaal marktleider en befaamd fabrikant van werk- en outdoorkleding Helly Hansen heeft zich inmiddels op dit probleem gericht. Een nieuwe collectie High Vis wordt dit najaar gelanceerd.

Volgens onderzoek dat is uitgevoerd door het Institute of Transport Economics (Noorwegen) vermindert door het gebruik van materialen met hoge zichtbaarheid de kans op verkeersongelukken met 85 procent. Toch hebben voetgangers vaak geen reflector of signaalvest bij zich. Zelfs overdag vormt slechte zichtbaarheid een risico voor veel beroepsgroepen, waaronder bouwvakkers, luchthaven-, bewakingsmedewerkers en hulpverleners bij noodhulpdiensten.

Daarom introduceert Helly Hansen nu een nieuwe kledingcollectie met reflecterende, in de kraag weggewerkte signaalvesten en reflecterend fluorescerend materiaal. Als dit najaar de duisternis valt, wordt goede zichtbaarheid het belangrijkste onderwerp voor de marktleider.

"We richten ons de laatste tijd steeds meer op de ontwikkeling en innovatie van collecties die bijdragen aan een grotere veiligheid. Dit werk is sowieso al veelzijdig, maar goede zichtbaarheid is voor ons punt van speciale aandacht geworden", zegt Sales Manager bij Helly Hansen Workwear Theo Meijer.

Helly Hansen Workwear beschikt over zichtbaarheidskleding in de meeste productgroepen. Daarnaast is ook een op zichzelf staande High Vis collectie ontwikkeld. Helly Hansen 2IN1 High Vis is gebaseerd op een optimale combinatie van fluorescerende weefsels en reflecterende materialen. De jassen zijn voorzien van een reflecterend vest dat verborgen zit in de kraag en dat indien nodig voor extra zichtbaarheid zorgt. Ook is bovenkleding beschikbaar die aan twee zijden draagbaar is met reflecterende materialen aan de binnenzijde.

"Mensen hebben niet altijd reflecterende materialen bij zich, en onverwachte situaties kunnen zich nou eenmaal voordoen. 's Nachts op een landweggetje een lekke band krijgen, bijvoorbeeld. Daarom hebben we jassen ontwikkeld met geïntegreerde High Vis vesten. Met die unieke eigenschap wordt de kleding - zodra het nodig is - binnen enkele seconden goed zichtbaar", legt Meijer uit.

De collectie wordt dit najaar uitgegeven.

'Positief!' zegt Raad voor de Verkeersveiligheid
Jarenlang heeft de Noorse Raad voor de Verkeersveiligheid er bij fabrikanten van outdoorkleding op aangedrongen om reflecterende materialen in hun kleding te verwerken. Het oordeel van deze raad over de Helly Hansen Workwear collectie 2IN1 High Vis luidt als volgt: "Ons zijn de nieuwe jassen getoond met onder andere geïntegreerde reflecterende vesten. De methode die Helly Hansen heeft gekozen betekent dat de drager het reflecterende vest op elk moment bij de hand heeft. Dit is een belangrijke ontwikkeling en we zijn bijzonder verheugd dat dit product op de markt is gekomen", zegt Director Leif Agnar Ellevset van Trygg Trafikk. "De Noorse Raad voor de Verkeersveiligheid beschouwt deze producten als dermate waardevol voor de verkeersveiligheid dat wij ze onder de aandacht hebben gebracht van de relevante doelgroepen en sectoren. Ze werden in alle opzichten positief ontvangen."

Mijlpaal voor industrie en bouw
De industrie- en bouwsector moet aan steeds strengere regelgeving voldoen op het gebied van veiligheid. Dezelfde trend is te zien in sectoren voor beveiliging, gezondheid en veiligheid. Op productie- en bouwlocaties wordt daarom meer nadruk gelegd op betere zichtbaarheid. Bedrijven houden rekening met nieuwe maatregelen en procedures om langs die weg de veiligheid te verbeteren.

Helly Hansen Workwear High Vis kleding voldoet aan de strengste officiële EU-normen voor zichtbaarheid (EN 471) voor werkkleding. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende klassen met elk hun specifieke eisen voor fluorescerende stoffen en reflecterende materialen.

Patenten zijn aangevraagd voor zowel ontwerp als het gebruik van het concept.

Helly Hansen Workwear op A+A 2005
De nieuwe 2IN1 High Vis collectie zal met alle andere producten gepresenteerd worden op de A+A 2005, de belangrijkste internationale beurs voor PPE (Personal Protective Equipment), gezondheid en veiligheid op het werk. De A+A vindt plaats van 24 t/m 27 oktober 2005 in Düsseldorf. De stand van Helly Hansen Workwear is te vinden in Hal 1, standnummer 1C23.

Helly Hansen Workwear
Helly Hansen Workwear is een toonaangevend bedrijf en een betrouwbare partner en leverancier van innovatieve werkkleding. Kapitein Helly Juell Hansen richtte het bedrijf op in 1877, toen het eerst begon met de productie van waterdicht materiaal. Sindsdien heeft Helly Hansen Workwear het beschikbare comfort- en functionaliteitsniveau op de markt enorm verhoogd door voortdurend nieuwe ontwikkelingen en toonaangevende producten op de markt te brengen. Het hoofdkantoor van dit oorspronkelijk Noorse bedrijf is nog steeds gevestigd in de Noorse stad Moss. Helly Hansen Workwear CE (Central Europe) heeft verkooppunten in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Wereldwijd is het bedrijf ook vertegenwoordigd in Australië, Canada, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Engeland, Italië, Japan, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Slovenië, Spanje, Portugal, Zweden, Zuid-Korea en de VS. Het logistieke hart en het magazijn van Helly Hansen Workwear, dat aan heel Europa levert, is gevestigd in de Nederlandse stad Echt. De marketing en verkoopafdeling voor Centraal Europa is gevestigd in München. Bel voor verkoopinformatie: +49-89-67349621 of bezoek de Helly Hansen Workwear website: www.hellyhansen.com Eindhoven, 31 augustus 2005

Noot voor de redactie,