AutoRai

Pierluigi Collina en de nieuwe Vectra - twee gezichten met karakter

(8/31/2005)
Als men spreekt over het bekendste gezicht bij de internationale voetbalscheidsrechters komt steevast dezelfde naam naar voren: Pierluigi Collina.
Dat komt enerzijds doordat niemand de Italiaanse kenmerkende verschijning kan vergeten, maar ook door het feit dat hij al jarenlang als de beste scheidsrechter ter wereld wordt beschouwd. "Pierluigi Collina is een zeer opvallende persoonlijkheid in de voetbalwereld. Ik ben dan ook zeer tevreden dat hij de campagne ondersteunt voor een uitzonderlijke auto, de nieuwe Opel Vectra. Over de discussie in de Italiaanse voetbalwereld, voorafgaande aan onze samenwerking, maken wij ons geen zorgen," zegt Alain Visser, Executive Director European Marketing van Adam Opel AG. Visser: "Als scheidsrechter moet Collina op elk moment alles onder controle hebben. De huidige reclameslogan van de Vectra is 'Take Control', want onze vernieuwde middenklasser onderscheidt zich door zijn intelligente innovaties die een optimaal comfort, veiligheidsniveau en weggedrag garanderen.â

De nieuwe Opel Vectra maakt indruk met zijn uitgebreide gamma van geavanceerde motoren, zijn ruimte, hoogstaand comfort en zijn uitstekende weggedrag. Dat laatste dankt hij aan zijn verder ontwikkeld IDS chassis, dat in alle omstandigheden een optimaal evenwicht tussen rijcomfort en stabiliteit garandeert. âDe rijhulpsystemen van de Vectra laten in elke situatie bliksemsnelle, intuïtieve reacties toe, net als een scheidsrechter op het veld,â legt Pierluigi Collina uit.

Collina, die bedrijfsbeheer studeerde, begon zijn carrière van scheidsrechter min of meer per toeval. Tijdens zijn studies stelde een vriend voor om een scheidsrechterscursus te volgen. Het werd het begin van een carrière die het eerste van vele hoogtepunten kende tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta, waar Collina ook in de finale als scheidsrechter optrad. Sindsdien speelde hij een belangrijke rol bij alle grote internationale wedstrijden. Duitse voetbalfans herinneren zich Collina hoofdzakelijk van de onvergetelijke Champions Leage finale in 1999, met de dramatische nederlaag van Bayern München tegen Manchester United, waar Collina de verslagen Duitse spelers troostte.