Gemeente Enschede

Odd Fellows schenken banken aan Roombeek

woensdag 31-08-2005

Ter afsluiting van de reeks projecten die de Odd Fellows in Roombeek uitvoerden, schroeven zij donderdagmiddag twee plaquettes op het meubilair dat zij eerder al schonken als bijdrage aan de herdenkingspark in de bleek.

Het bijeenbrengen van het geld voor de zitelementen in de Lasonderbleek is het laatste project van de Odd Fellows voor de wijk die getroffen is door de vuurwerkramp. Voor een bedrag van 7200 euro zijn in mei j.l. twee banken aangeschaft, uitgevoerd in hout en beton. De Odd Fellows is een landelijke club met diverse afdelingen door het land. Vanuit deze afdelingen is geld bijeengebracht voor verschillende projecten in Roombeek. Aandacht voor de medemens op allerlei maatschappelijke terreinen is de drijfveer van de Odd Fellows. Eerder brachten zij daarom al geld bijeen voor diverse andere projecten zoals het aanleggen van de tuin van de werkplaats van de Huifkar aan de Voortsweg en het herstel van het kerkorgel van de Mariakerk. De Odd Fellows hebben bewust gekozen om met de bijdrage aan het herdenkingspark in de Lasonderbleek hun projectenreeks af te sluiten.

De Lasonderbleek is een van de drie parken in Roombeek en ligt het meest zuidelijk, tussen de Tollenstraat en de Lonnekerspoorlaan. Ieder park heeft een eigen thema, de Lasonderbleek heeft als thema herdenken.


---