1e persbericht van woensdag 31 augustus

Eindhoven 31-08-2005 - Berichten uit de regio

Best: Viertal opgepakt na brandstichtingen

De politie heeft woensdag rond 3.00 uur in de omgeving van de Trompstraat twee vrouwen (16 en 17 jaar oud) en twee mannen (20 en 18 jaar oud) aangehouden. De vier afkomstig uit Best worden er van verdacht rond 2.10 uur twee autos in brand te hebben gezet. Dat gebeurde bij een geparkeerde auto in de Johannes Vermeerstraat en iets verderop bij een auto in de Ferdinand Bolstraat. De brandweer bluste de twee branden. Omdat beide branden met opzet waren aangestoken werd de omgeving door de politie scherp in de gaten gehouden. Toen een van de verdachten uit een straat kwam gerend werd hij meteen aangehouden. Hij had nog drie schroevendraaiers in zijn handen. Even later troffen agenten de drie andere verdachten aan. Bij een van hen thuis werden de tankdoppen van de autos gevonden en ook troffen agenten daar vloeistof aan waarmee de brand was gesticht. De vier zijn in verzekering gesteld.

Geldrop: Inbraak woning

Tussen maandag 20.30 en dinsdag 8.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Thorin. De buit bestond uit een magnetron, een oven, een inductie kookplaat, een spoelbak en een waterkraan. Het slot van de garage werd geforceerd.

Veldhoven: Auto gestolen

Tussen dinsdag 22.30 en woensdag 9.00 uur is vanaf de Braak een auto gestolen. Het gaat om een witte Seat Inca met het kenteken 63-VD-GZ.

Veldhoven: Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Burgemeester van Hoofflaan zijn woensdagochtend tussen 8.25 en 10.45 uur 41 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 1364 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u. Toegestaan is 50 km/u.

Waalre: Twee personen opgepakt na ruzie

De politie heeft dinsdag om 20.00 uur een 34-jarige man en een 30-jarige vrouw beiden afkomstig uit Waalre aangehouden. Ze waren betrokken bij een ruzie met een andere man en vrouw afkomstig uit Eindhoven en Waalre. Deze twee personen raakten licht gewond en hebben zich onder medische behandeling gesteld. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.