Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuw keukenwonder
Magimix zorgt voor historisch moment

Amsterdam, september 2005 - Een historische gebeurtenis. De uitvinder van de foodprocessor, het Franse Magimix, komt na 17 jaar met twee nieuwe modellen op de markt: de 4200 en de 5200. De nieuwe keukenmachine is handiger, groter en gebruiksvriendelijker dan zijn beroemde voorgangers.

Importeur Micave lanceert het nieuwe wonder deze week tijdens een lunch in Joop Braakhekke's Amsterdamse etablissement Le Garage. Daarna zijn de krachtpatsers 4200 en 5200 alom verkrijgbaar in Nederland. Op alle fronten verschilt deze nieuwe generatie keukenmachines van de vorige modellen. Zo zijn de 4200 en de 5200 uitgevoerd met sterkere inductiemotoren, die hun werk niet alleen beter maar ook nog geluidsarmer doen.

Makkelijker Schoon
De messen zijn zodanig vorm gegeven, dat zij nog mooier snijden of hakken. En bijvoorbeeld het deegmes is nu zo gemaakt dat het deeg veel luchtiger wordt. De kommen en deksels worden met een geheel vernieuwd proces gegoten, zodat zij minder kwetsbaar zijn en veel makkelijker schoon te maken. Door de nieuwe vorm is het gebruiksgemak aanmerkelijk vergroot. Ook de schijven, schaven en raspen snijden veel beter. De XL modellen maken het de gebruiker nog veel gemakkelijker. Ze zijn uitgerust met de grootst mogelijke invoerbuis die op een foodprocessor denkbaar is, zodat nu hele vleestomaten, paprika's, uien tot plakken of ringen en Vlaamse aardappelen tot frieten gesneden kunnen worden.

Filosofie
De nieuwe keukenmachines zetten de filosofie van Magimix voort, waarmee het Franse bedrijf ruim 30 jaar geleden de eerste foodprocessors liet verschijnen. In het hart van de Bourgogne, de gastronomische streek bij uitstek, vertaalde Magimix op unieke wijze de kwaliteitseisen van professionele koks naar het gemak voor de thuisgebruiker. Magimix mikte verder op vier principes: kwaliteit, gebruiksgemak, eenvoud en topdesign. Magimix verstevigt nu met de 4200 en de 5200 opnieuw zijn positie als producent van de beste foodprocessor van de wereld.