Politie Flevoland

Inbrekersgereedschap in beslag

Lelystad 31-08-2005 - Dinsdagnacht werden drie mannen aangehouden, omdat zij inbrekersgereedschap bij zich droegen of hierbij betrokken waren.

In de Schouw hielden surveillerende agenten die nacht een 19-jarige man uit Lelystad aan, omdat hij inbrekersgereedschap bij zich droeg. Agenten spraken hem aan en vroegen naar zijn legitimatiebewijs. Hij kon zich niet legitimeren. Verder bleek hij inbrekersgereedschap bij zich te dragen. De 19-jarige is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Het gereedschap is in beslag genomen.

Fiets en gereedschap
Later die nacht hield de politie twee mannen uit Lelystad (21 jaar) en Almere (38-jaar) voor hetzelfde strafbare feit aan. Surveillerende agenten troffen de twee in de Schouwwijk aan en controleerden hen. Een van hen had inbrekersgereedschap bij zich en de fiets die de twee mee hadden, had braakschade. De twee zijn aangehouden en voor nader verhoor ingesloten. De fiets en het gereedschap nam de politie in beslag. De politie heeft beide zaken nog in onderzoek en kan nog niet zeggen of er een verband tussen de twee zaken bestaat.