Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 augustus 2005

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Verkeerscontrole

Politie houdt toezicht op verkeersveiligheid

Enschede

Op dinsdag 30 augustus hield de politie van 14.00 tot 15.45 uur een verkeerscontrole aan de Mooienhof in Enschede. In totaal werden 32 bekeuringen uitgeschreven. 29x niet dragen autogordel
1x niet handsfree bellen automobilist 1x geen bromfietscertificaat
1x geen oranje vlakken op snorfiets 2x bromfietser zonder helm
(05-110035)

Tas met medicijnen gestolen

Vrouw vergeet haar tas, waarna deze wordt weggenomen

Enschede

Op dinsdag 30 augustus deed een 31-jarige Enschedese vrouw aangifte van diefstal van haar tas. De vrouw had die dag omstreeks 08.3 0 uur bij het weggaan haar tas op een bankje bij de telefooncel op perron 4 van Centraal Station NS in Enschede laten liggen. Nadat aangeefster dit merkte ging ze terug, echter de tas was verdwenen. In de tas zaten naast persoonlijke spulletjes ook diverse medicijnen, zoals antidepressiva, slaap- en kalmeringstabletten. Inname van de medicijnen kan bij verkeerd gebruik gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Tevens zat er een flesje methadon in de tas. Het betreft een zwarte nepleren schoudertas met aan de voorzijde een metalen riempje en aan de achterzijde een rits. (05-109835)

Graffiti

Voor duizenden euro's schade aan schoolgebouw

Enschede

Op dinsdag 30 augustus werd een vernieling door middel van graffiti gemeld aan een school aan de Belgiëlaan in Enschede. De politie trof op en in de omgeving van de school een enorme hoeveelheid teksten en tags aan in felroze en felgroene kleuren. De schade wordt geschat op enkele duizenden euro's. Een getuige heeft in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 augustus daar een drietal jongens gezien die bezig waren met spuiten. De politie stelt een nader onderzoek in. (05-109852)

Getuigenoproep na bedreiging

Automobilist valt scooterrijder aan

Enschede

Op dinsdag 30 augustus omstreeks 17.00 uur meldde een 18-jarige Enschedeër dat hij zojuist was bedreigd door een automobilist. De jongen vertelde dat hij op zijn scooter had gereden over de Kuipersdijk in Enschede. Hij reed achter een auto die ineens begon te slingeren en te remmen, waarop de 18-jarige de auto ging passeren. Tijdens het passeren zou de automobilist ineens het portier hebben geopend. De 18-jarige kon een aanrijding net voorkomen en uit angst sloeg hij daarop links af. De 18-jarige vervolgde zijn weg via een andere route om een nieuwe confrontatie te vermijden, echter op de Zuiderval kwam hij de auto weer tegen. De automobilist was uitgestapt en zou de jongen met scooter en al tegen de grond hebben geduwd en vervolgens hebben geslagen. Daarna stapte de automobilist en een bijrijder weer in en reed weg. De scooter bleek schade te hebben. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden onder telefoonnummer 0900-8844 en vragen naar bureau West in Enschede. Van de auto is bekend dat het een Volkswagen Golf betreft. (05-110061)

Inbrekers overlopen

Daders weten op de fiets te ontkomen

Wierden

Op woensdag 31 augustus omstreeks 03.15 uur werden bewoners van een woning aan de Schering in Wierden opgeschrikt door inbrekers. Nadat ze wakker waren geworden van geluiden uit de woonkamer en de man een kijkje nam, zag hij een aantal schimmen in de woonkamer. De bewoner schreeuwde hen toe, waarop drie personen de woning spoorslags verlieten. In de haast vertrokken de drie daders op twee van hun fietsen, een fiets bleef achter. De politie heeft deze fiets voor sporenonderzoek in beslag genomen. De daders zijn niet meer aangetroffen. Uit de woning werden onder andere portemonnees met inhoud weggenomen. (05-110220)

Scharen- en messenslijper actief

Man besteelt klanten

Almelo

Op maandag 29 en dinsdag 30 augustus kwamen bij de politie meerdere meldingen van bewoners van de Hofkampstraat in Almelo omtrent overlast door een scharen-/messenslijper. De man bezoekt de woningen en vraagt of de bewoner nog messen te slijpen heeft. In twee gevallen werd hiervan aangifte gedaan bij de politie nadat de bewuste messenslijper na het slijpen een hoog bedrag voor zijn werkzaamheden vroeg. De man volgde zelfs de aangevers tot in de woning. Bij een 92-jarige vrouw praatte de messenslijper uiteindelijk 158 euro los voor het slijpen van twee messen. Een 76-jarige vrouw werd in de woning een enveloppe met daarin 500 euro uit haar handen gegrist door de messenslijper en meegenomen. Het signalement van de messenslijper is als volgt: een 40 tot 50 jarige man, groot postuur, bol gezicht, verzorgd uiterlijk. Spreekt beschaafd Nederlands en was gekleed in een gestreept overhemd en donkere broek. (05-109420/109939)

Drugscontrole

Politie houdt actie na klachten buurtbewoners; meerdere aanhoudingen

Enschede

Nadat bewoners in de Ontdekkingsreizigersbuurt veelvuldig bij de politie en woningbouwvereniging hun beklag hadden gedaan over de overlast van huisdealers, heeft de politie een onderzoek ingesteld. Deze overlast bestond voornamelijk uit de grote aantallen gebruikers in de omgeving en de overlast door auto's van de bezoekers. Aan de hand van de uitkomst van dit onderzoek werd op dinsdag 30 augustus vanaf 11.30 uur twee adressen in de gaten gehouden. Daarbij werden meerdere kopers/gebruikers afgevangen en aangehouden. Bij de meeste van hen werden kleine gebruikershoeveelheden cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

Daarop werd besloten op beide adressen, een woning aan de Fridtjof Nansenstraat en de Robert Scottstraat een inval te doen. In beide woningen werd in totaal ongeveer 40 gram cocaïne, weeg- en snijapparatuur en geld aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd in de woning aan de Fridtjof Nansenstraat een stroomstok in beslag genomen. In en rond de woningen trof de politie 36 bezoekers en gebruikers, waarvan 14 personen werden aangehouden. De meeste kopers waren inwoners van Duitsland. Her en der werden drugsattributen, waaronder naalden gevonden.

De beide hoofdbewoners van betreffende panden, een 22- en een 26-jarige man, alsmede een 23-jarige Enschedeër werden na hun aanhouding in verzekering gesteld en opgesloten. Een 20-jarige Enschedeër werd na zijn aanhouding opgesloten om een straf van 4 dagen uit te zitten. De overige verdachten konden na verhoor het bureau weer verlaten. (05-107899)


---- --