Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 augustus 2005

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Slachtoffer verkeersongeval overleden

Man is vannacht in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder die dag in aanrijding was gekomen met een personenauto plus aanhangwagen

Markelo

Dinsdagmiddag 30 augustus reed een 85-jarige man uit Rijssen omstreeks 14.30 uur vanuit de richting van de Schaapskooi over de (naamloze) zandweg. Hij naderde langzaam fietsend de kruising met de Rijssenseweg, maakte aanstalten om te stoppen maar reed toch de Rijssenseweg op. Op dat moment naderde voor hem van links een personenauto met aanhangwagen, bestuurd door een 52-jarige man uit Rijssen. Beiden kwamen met elkaar in aanrijding. De 85-jarige man liep ernstig letsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij vannacht aan zijn verwondingen overleed. De 52-jarige bestuurder van de personenauto werd naar het ziekenhuis overgebracht in verband met letsel aan zijn hand. Hij kon na behandeling weer naar huis. (05-110039)

Onderzoek naar schietincident

Slachtoffer blijkt niet op Nederlands maar op Duits grondgebied beschoten te zijn

De Lutte

Maandag 15 augustus meldde een 60-jarige man uit Oldenzaal dat die middag op hem geschoten was aan de Bentheimerstraat in De Lutte. Het slachtoffer had een schotwond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is inmiddels weer thuis.

Een team van acht rechercheurs van de Politie Twente stelde een onderzoek in. Inmiddels is gebleken dat het schietincident niet op Nederlands maar op Duits grondgebied heeft plaatsgevonden tussen De Lutte en Bad Bentheim. Het onderzoek is inmiddels overgedragen aan de politie Lingen. Van Nederlandse zijde wordt over deze zaak derhalve geen verdere informatie verstrekt. (05-103516)

T.a.v. de redactie:
Voor informatie verwijzen wij u naar de politie Lingen, telefoonnummer 00-49-591870.

Aanrijding met letsel

Bromfietsster raakt gewond na aanrijding met fietser

Borne

Dinsdagmiddag 30 augustus reed een 41-jarige vrouw omstreeks 12.50 uur op een bromfiets over het fietspad naast de Bornerbroeksestraat in Borne. Zij reed in de richting van Borne. Voor haar in dezelfde richting reed een 25-jarige vrouw uit Borne op een fiets met op het achterzitje haar kind. Bij het naderen van de fiets probeerde de 41-jarige bromfietsster te remmen. Door nog onbekende oorzaak lukte dit niet. De vrouw waarschuwde de fietsster, die daarop naar links uitweek. Op dat moment week ook de bromfietsster naar links uit met als gevolg dat beiden met elkaar in aanrijding kwamen. De 41-jarige vrouw had pijn in haar been en heup en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-109947)

Fietser ernstig gewond

Man raakt zwaargewond na aanrijding met andere fietser

De Lutte

Dinsdagmiddag 30 augustus vond omstreeks 12.40 uur een ernstige aanrijding plaats tussen twee fietsers op de parallelweg van de Denekamperstraat in De Lutte. Momenteel vinden daar wegwerkzaamheden plaats. Een 67-jarige man uit Nordhorn kwam vanaf Denekamp, een 14-jarig meisje uit Beuningen naderde vanuit tegenovergestelde richting. Door nog onbekende oorzaak raakten zij elkaar en kwamen beiden ten val. De 67-jarige man liep ernstig letsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij op de intensive care werd opgenomen. (05-110016)

Automobilist gewond

Automobilist raakt gewond na aanrijding met trekker + oplegger

Oldenzaal

Dinsdagmiddag 30 augustus vond omstreeks 16.50 uur een aanrijding plaats nabij de carpoolplaats aan de provinciale rondweg N342 in Oldenzaal. Een 51-jarige automobilist reed vanaf de carpoolplaats de weg op zonder het verkeer van rechts voorrang te verlenen. Om een aanrijding te voorkomen, week hij vermoedelijk uit naar links en kwam op de verkeerde weghelft terecht, waar op dat moment een trekker met oplegger naderde. Tussen beide voertuigen ontstond een aanrijding. De trekker werd bestuurd door een 34-jarige man uit Berlijn. De 51-jarige man liep kneuzingen en schrammen op en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij voor alle zekerheid een nacht ter observatie moest blijven. Het vermoeden bestond dat de 51-jarige man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij weigerde echter zijn medewerking te verlenen aan een test. De politie heeft zijn rijbewijs derhalve ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-110090)

Wegpiraat betrapt

Automobilist overschrijdt met meer dan 50 km per uur de maximum snelheid en moet zijn rijbewijs inleveren

Glane

Tijdens een snelheidscontrole met behulp van de lasergun, die woensdagavond 30 augustus plaatsvond op de Glanerbrugstraat in Glane, werd een snelheid van 123 km per uur gemeten van een voorbijrijdende auto. Op genoemde locatie is een snelheid van maximaal 80 km per uur toegestaan. Een motoragent reed achter de auto aan om de bestuurder te bekeuren. De automobilist ging er echter met nog hogere snelheid vandoor en negeerde het stopteken. Pas op de Kerkstraat stopte de auto. De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder, een 21-jarige man uit Gronau, ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-110152)

Vernieling in horecagelegenheid

Politie houdt twee verdachten aan

Hengelo

Woensdagavond 30 augustus werd omstreeks 23.45 uur een vechtpartij gemeld in een horecagelegenheid aan de Willemstraat in Hengelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie waar het volgende gebeurd bleek te zijn. Een medewerker van de horecagelegenheid had twee personen, een 43-jarige man en 35-jarige vrouw, beiden uit Borne, geweigerd alcohol te verkopen omdat beiden reeds behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerden. De twee werden hierop agressief en op een gegeven moment zag de 35-jarige vrouw kans om een grote hoeveelheid glazen, die achter de bar stonden, omver te gooien. Veel glazen werden hierdoor vernield. Hierna gingen beide personen er vandoor. Politieagenten hielden de twee verdachten even later in de Pastoriestraat aan. Beiden werden bekeurd voor openbare dronkenschap. De 35-jarige vrouw krijgt een proces-verbaal wegens vernieling. Door een medewerker van de horecagelegenheid werd inmiddels aangifte gedaan. (05-110191)

Wet Wapens en Munitie

Twee mannen aangehouden nadat bleek dat zij in het bezit waren van een luchtdrukgeweer

Notter

Surveillerende politieagenten zagen woensdagmiddag 30 augustus omstreeks 15.45 uur twee mannen nabij de Klokkendijk aan de oever van de Regge zitten. Tussen beide mannen in lag een luchtdrukgeweer. De mannen gaven aan dat zij het wapen samen hadden gekocht. Het luchtdrukgeweer werd in beslag genomen. Beide verdachten, 18-jarigen uit Notter en Nijverdal, werden aangehouden en zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt in het kader van de Wet Wapens en Munitie. (05-110059)


---- --