Ingezonden persbericht

DutchView zet Big Brother 24 uur per dag live op internet

Vier livestreams op www.bigbrother.tv

HILVERSUM, 20050831 -- De verrichtingen van de 12 bewoners van het Big Brotherhuis zijn niet alleen dagelijks te volgen via Talpa, maar ook via internet. In opdracht van EndeMol Nederland verzorgt DutchView Webcasting vier livestreams die het mogelijk maken om 24 uur per dag uitgebreid rond te kijken in het Big Brotherhuis.


Live Encoding
DutchView webcasting is, naast video on-demand, specialist op het gebied van live streams. Steeds meer consumenten beschikken over een breedband internet aansluiting en hierdoor neemt de vraag naar kwalitatieve live streams toe. Gezien deze groeiende vraag vanuit zowel de kijkers als contentprovider, is er door DutchView extra geïnvesteerd in state of the art encoding apparatuur. DutchView besteedt ook veel aandacht aan het optimaliseren van de beeldkwaliteit via instelbare variabelen zoals scaling, cropping en aspectratio

StreamGate platform
De distributie van de live uitzending gebeurt door, met het door DutchView ontwikkelde, StreamGate platform. StreamGate maakt het mogelijk om grote hoeveelheden kijkers op internet te bereiken. Daarbij gaat het niet ten koste van kwaliteit als gevolg van een tekort aan bandbreedte en/of drukte op het internet. StreamGate wordt al zo´n anderhalf jaar 24 uur per dag ingezet voor alle live-uitzendingen voor de Publieke Omroep. Big Brother is het eerste commerciële project voor StreamGate als distributieplatform. In de aanloop op Big Brother is een aantal pilotprojecten uitgevoerd, zoals Sensation Black en White, ´Monaco aan de Maas´ en de TMF Awards. Aan de distributie van Big Brother werken de volgende StreamGatepartijen mee: @Home, BIT, Casema, Garnier, RoutIT, Speedling, Surfnet, Tiscali, Versatel, Wanadoo en XS4ALL. Overigens blijkt de rentree van Big Brother op de Nederlandse televisie ook op internet een groot succes. Sinds de start op woensdag 24 augustus 22.00 uur trok www.bigbrother.tv ruim 400.000 unieke bezoekers. Dit leverde maar liefst 5.000.000 pageviews, oftewel gelezen pagina's. Sinds de bewoners het huis hebben betreden zijn de gratis live streams van de gebeurtenissen in het huis ruim 1.000.000 keer bekeken.

24-uurs registratie
DutchView verzorgt overigens veel meer dan alleen de webcasting van Big Brother. Zo worden 40 camera's, 60 microfoons, 15 zenders en een crew ingezet ten behoeve van een 24-uurs registratie. Van alle beelden wordt elke dag een selectie gemaakt, wat daarna gemonteerd wordt. In totaal worden vier editsets ingezet.

Streams Big Brother
- Zondag 267.000 BB-streams, 46.000 unieke ip-nummers
- Maandag 610.000 BB-streams, 83.000 unieke ip-nummers
- Vanaf woensdag in totaal al 2 miljoen hits op de BB streams.
-Nu 13.000 users tegelijk op de streams, ze kijken gemiddeld 45 minuten.

.Over DutchView - www.dutchview.nl

DutchView biedt faciliteiten voor meercameraregistratie voor radio, televisie en internetproducties. DutchView is in 2002 als registratiebedrijf afgesplitst van het NOB (Nederlands Omroepproductie Bedrijf) en is nu het meest veelzijdige audio- en videobedrijf in Nederland. DutchView werkt voor vrijwel alle omroepen, zenders en producenten van Nederland, maar ook op de zakelijke en buitenlandse markt is DutchView actief. Steeds vaker verzorgt DutchView ook de registratie voor grote (openlucht) festivals, waaronder Dance Valley, Pinkpop, Defqon One en Lowlands.




DutchView