Ingezonden persbericht


Winnaars actie dragen Olympisch vuur door Milaan

Samsung selecteert Nederlandse fakkeldragers voor Olympische fakkeltocht

Delft, 31 augustus 2005 - Samsung Electronics heeft als officiële partner van de Olympische Spelen tien Nederlanders geselecteerd die als fakkeldrager meelopen in de Olympische fakkeltocht. De fakkeltocht vindt plaats in de periode van 8 december 2005 tot en met 10 februari 2006 door heel Italië, voorafgaand aan de Olympische Winterspelen in Turijn. Samsung maakt de namen van de lopers in een later stadium bekend.

De geselecteerde Nederlanders hebben meegedaan aan een speciale actie, die Samsung heeft gehouden in samenwerking met Radio 538 en Juize.FM. Wie zich aanmeldde op de website van Samsung maakte kans één van de tien officiële deelnemers te worden van de Olympische fakkeltocht. In totaal meldden 250 personen zich aan. De geselecteerden dragen niet alleen het Olympisch vuur tijdens deze prestigieuze fakkeltocht; ze winnen met de actie ook een geheel verzorgde, driedaagse VIP-reis naar Milaan. De tien winnaars starten hun gedeelte van de fakkeltocht namelijk in deze bekende Italiaanse stad.

Samsung officieel partner

Samsung Wireless Communications is sinds de winterspelen van 1998 in het Japanse Nagano officieel Equipment Partner van de Olympische Spelen en de bijbehorende Olympische fakkeltocht. In 1988 was Samsung al nationaal sponsor van de Olympische Spelen in Seoel.

De Olympische vlam is het meest aansprekende sportsymbool van de Olympische Spelen. De vlam wordt traditioneel ontstoken met de Olympische fakkel, voorafgaand aan elke editie. Ruim 10.000 lopers uit de hele wereld dragen deze fakkel de komende winter door Italië. De fakkeldragers, onder wie de tien personen die Samsung selecteerde, leggen gezamenlijk een afstand van meer dan 11.000 kilometer af, dwars door alle streken en provincies van Italië.

Vrijdag 10 februari 2006 wordt de fakkel traditiegetrouw het Olympisch stadion binnengedragen, tijdens de openingsceremonie van de spelen.

Voor meer informatie over de fakkeltocht kunt u terecht op de website van Samsung (www.samsung.nl).

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2004 een totale omzet van US$ 55,2 miljard en een nettowinst van US$ 10,3 miljard. Bij de onderneming zijn 113.000 medewerkers actief op 90 locaties in 48 landen. Samsung bestaat uit vijf business units: Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips en TFT-LCD displays en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Bij Samsung Electronics werken 140 personen, van wie 95 op de vestiging in Delft en 45 in het Belgische Wommelgem. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.