Ingezonden persbericht


50 miljoen advertenties geplaatst

op Marktplaats.nl

Populaire rubrieksadvertentiesite bereikt mijlpaal sinds oprichting in 1999

Emmeloord, 31 augustus 2005 - Vanmorgen is op Marktplaats.nl de 50 miljoenste advertentie geplaatst. De advertentie, een autokinderstoeltje, werd geplaatst door de familie van der Lei uit Weesp. Om deze mijlpaal te vieren kwam directeur Oscar Diele hoogstpersoonlijk de gelukkige familie een cheque overhandigen ter waarde van ¤500,-. Daarnaast werd meteen het startsein gegeven voor een grootscheepse campagne waarmee Marktplaats al haar gebruikers wil bedanken; op zaterdag 10 september zal zij aan heel Nederland een drankje aanbieden.

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. De eerste advertentie werd geplaatst op 14 juni 1999 en betrof een Zyxel 14k4 modem voor 80 gulden. Sinds de oprichting is Marktplaats.nl uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland, met een nog altijd groeiende gebruikersschare. Onlangs werd bekend dat het bereik van de site onder de internettende Nederlanders opnieuw is gestegen. Met 55% bereikt de site maandelijks meer dan 6 miljoen internettende Nederlanders(1). Per dag plaatsen de gebruikers meer dan 70.000 nieuwe advertenties op de site. Op een drukke dag wordt er inmiddels per seconde meer dan één nieuwe advertentie geplaatst.

De plaatsing van de 50 miljoenste advertentie is voor Marktplaats een reden om al haar gebruikers te bedanken. Daarom krijgt heel Nederland op zaterdag 10 september een drankje aangeboden van de advertentiesite. Om dit te breed onder de aandacht te brengen zal, voor het eerst sinds de oprichting van Marktplaats.nl, gebruik gemaakt worden van een offline marketingcampagne. Zo zijn de hele week, voorafgaand aan 10 september, radiocommercials op verschillende zenders te horen en doen op de dag zelf promotieteams de 30 grootste steden van Nederland aan. Deze teams delen aan iedereen één bierviltje uit dat recht geeft op een gratis frisdrankje, of bij de bestelling van een biertje de tweede cadeau. Samen met Heineken geeft Marktplaats zo heel Nederland een rondje.

Marktplaats.nl directeur Oscar Diele is trots op het behalen van deze mijlpaal. 'Wie had kunnen denken dat in 6 jaar tijd de site zoveel kopers en verkopers bij elkaar zou brengen, dat we nu de 50 miljoenste advertentie vieren? Dit betekent dat iedere man, vrouw, baby en bejaarde in Nederland gemiddeld meer dan drie advertenties op onze site heeft geplaatst.' Hij vervolgt: 'Dit hadden we nooit bereikt zonder onze trouwe gebruikers en die willen we dan ook laten meegenieten. Daarom willen we met hen het glas heffen zodat heel Nederland op 10 september op ons succes kan toasten.'

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is Marktplaats.nl uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag komen er meer dan 70.000 nieuwe advertenties op de site bij van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

(1) Bron: Multiscope Viviscan, juli 2005, top 250 sites.

###



Ingezonden persbericht