Ingezonden persbericht


Speler/Coach Martijn Bok wint en laat Nederlandse toptennissers achter zich

Persbericht, 31 augustus 2005

Tennisser Martijn Bok stijgt vandaag naar de tweede plaats op de Nederlandse ranglijst. De 32-jarige speler, die al jaren geleden gestopt is met internationaal toptennis, won afgelopen zondag het Nationaal Ranglijsttoernooi van Leimonias in Den Haag. De tweede plaats is de beste ranking ooit van de verliezend finalist op de Audi NTK twee weken geleden. Bok dankt zijn tweede plek mede aan vormverlies en blessures van internationale spelers als Sjeng Schalken, Raemon Sluiter, Martin Verkerk en John van Lottum. Zij daalden dit jaar sterk op de ATP-ranglijst, de graadmeter voor de Nederlandse ranking. Peter Wessels voert de nationale lijst aan.

Travelingcoach Martijn Bok

Martijn Bok is als speler nog altijd actief tijdens de Nationale Ranglijsttoernooien, maar tegenwoordig vooral aan het werk als traveling coach. Bok is onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met tenniscoach Roland Laurense. Samen met Laurense Tennis Academy (LTA) is hij eindverantwoordelijk voor de internationale begeleiding van aankomende topspelers. Het betreft de satellites en future toernooien. Als de spelers geen internationale toernooien spelen, is Martijn aanwezig op de thuistrainingen van LTA op Amstelborgh/Borchland. Op dit moment zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar voor spelers die zich willen aansluiten bij Martijn en LTA voor internationale toernooibegeleiding.

Laurense Tennis Academy

Onder de rook van het profvoetbal in de Amsterdam Arena, wordt nu op Amstelborgh/Borchland ook getennist op het hoogste niveau. Topcoach Roland Laurense (KNLTB A, B en C gediplomeerd) opende onlangs zijn Laurense Tennis Academy (LTA) om het toptennis in Amsterdam weer in ere te herstellen. Laurense, afkomstig van Amstelpark, biedt hiermee een nieuwe trainingsvoorziening voor talentvolle tennissers. Samen met oudspeler en tweevoudig Nederlands senior kampioen Martijn Bok verzorgt Roland Laurense de (inter)nationale begeleiding, coaching en training van jonge topspelers. Verscheidene nationale topspelers met hoge rankings zoals Melvin op der Heide, Edwin Kempes, Martijn Bok en Marcel Reuter trainen nu al bij LTA op Amstelborgh/Borchland.

Daarnaast organiseert LTA diverse activiteiten op tennisgebied zoals clinics, club-, selectie- en competitietrainingen, toernooien en maatwerkactiviteiten.

www.laurense.nl