Digitale Gemeente Houten

Wandelpad t Goy feestelijk geopend

woensdag 31 augustus 2005 - Bron: Gemeente Houten

Woensdag 31 augustus is de natuurroute t Goy feestelijk geopend in partycentrum Den Eng. De natuurroute is een wandelroute over de hooggelegen Houtense stoomrug.

In opdracht van de Gemeente Houten heeft Stichting Veldstudie een natuurroute in t Goy uitgezet. De route voert over de Houtense stoomrug, waar ooit een voorloper van de rivier de Kromme Rijn stroomde. Dit gebied wordt dankzij zijn hoge ligging al meer dan 3000 jaar bewoond. Onderweg vind je sporen uit verschillende tijdperken, zoals archeologische vindplaatsen, een landgoed en oude boerderijen. Tegenwoordig wordt een groot deel van de stoomrug gebruikt voor de fruitteelt. Een prachtige route die volop de kans biedt om in het voorjaar te genieten van de bloesempracht en in de zomer van lekker vers fruit. Het pad is alleen toegankelijk voor wandelaars. Voor kinderen is de route ook geschikt, omdat er leuke proefjes en opdrachten in zijn verwerkt.

De route werd financieel mede mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht.
De routeboekjes natuurpad t Goy, een wandeling met aandacht voor natuur, landschap en cultuurhistorie zijn verkrijgbaar in het Woon- Informatiecentrum Houten, VVVs en in de boekhandels in de regio.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).