Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 31 augustus 2005

Valse 50 eurobiljetten in 013

TILBURG Een medewerkster van het popcluster 013 heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van oplichting. Afgelopen weekend hebben tot nu toe onbekenden met drie valse 50 eurobiljetten betalingen verricht. De valse biljetten zijn uitgeven op twee feesten die op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus in 013 werden gehouden. De valse eurobiljetten zijn ingenomen en worden nader onderzocht door de Unit Recherche Expertise in Breda.

Tilburgs meisje rijdt op gestolen brommer

TILBURG Aan de Hoefstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag om kwart over drie een 16-jarig meisje uit Tilburg aangehouden. Surveillerende agenten controleerden haar en als de bromfiets nader wordt onderzocht blijkt dat die als gestolen staat gesignaleerd. Bovendien bleek de bestuurster van de bromfiets geen
bromfietscertificaat te hebben. Daarvoor kreeg zij een proces-verbaal. De politie onderzoekt verder in hoeverre het Tilburgse meisje bij de diefstal van de bromfiets betrokken is geweest dan wel of er sprake is van heling. De bromfiets is door de politie in beslag genomen.

Tilburgers de cel in

TILBURG Een 23-jarige Tilburger is gistermiddag rond tien voor halfvier aangehouden in de Meelstraat. De man stond nog gesignaleerd omdat hij 14 dagen straf uit moet zitten. Hij is ingesloten.

TILBURG Aan de Spaansehoekstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond omstreeks kwart over tien een 17-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Hij had nog 28 strafdagen open staan. De jongen is ingesloten.

Winkeldief bedreigt caissière

TILBURG Een 47-jarige man uit Tilburg is gistermiddag omstreeks halfvijf aangehouden in een doe-het-zelfzaak aan de Brakman in Tilburg. De man werd door winkelpersoneel op heterdaad betrapt bij de diefstal van een lichtarmatuur. Als de winkeldief door een 28-jarige caissière op de diefstal wordt aangesproken bedreigt hij haar door te zeggen dat hij met een mes zal steken als de vrouw niet weg gaat. Hierbij maakt de winkeldief een grijp gebaar in zijn jas. De man is in verzekering gesteld. Van de caissière heeft de politie een uitgebreide aangifte opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Op de bon voor alcoholverbod

TILBURG - Een 44-jarige vrouw uit Tilburg is gisteravond rond tien over halfzeven in het Wilhelminapark in Tilburg op de bon geslingerd voor overtreding van het alcoholverbod dat in dit park geldt. De vrouw zat drugs te gebruiken en had ook een geopend blikje bier bij zich.

Amsterdammer bedreigt treinconducteur

TILBURG In het Centraal Station aan de Spoorlaan in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien voor halfacht een 35-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man bedreigde in een trein de conducteur. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De Spoorwegpolitie stelt een nader onderzoek in.

Veelpleger aangehouden na poging inbraak

TILBURG In een garagebox aan het Stedekehof in Tilburg hebben agenten gisteravond om kwart over zeven een veelpleger aangehouden. Deze veelpleger, een 27-jarige man uit Tilburg, werd door surveillerende agenten, op heterdaad betrapt bij een poging tot inbraak bij het seniorencomplex Stedekestate. De agenten betrapten de man juist op het moment dat hij met behulp van een schroevendraaier het slot van de centrale toegangsdeur aan het open breken was. De aanhouding van de verdachte ging overigens niet zonder slag of stoot, want toen één van de agenten de Tilburger vastpakte en de Tilburger vertelde dat hij was aangehouden voor poging tot inbraak rukte de man zich los en vluchtte weg in de richting van de Stedekestraat. Korte tijd later konden agenten hem oppakken in een garagebox en verzette hij zich bij de aanhouding. De agenten raakten bij deze aanhouding licht gewond aan rug en vinger. In de tas die de Tilburger weggooide zat inbrekersgereedschap. Dat is in beslag genomen. Conform het voor veelplegers geldende protocol is de verdachte in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Na het politieonderzoek wordt de veelpleger ter beschikking van het Openbaar Ministerie in Breda gesteld. Veelplegers blijven veelal tot de zaak voor de rechter komt in voorlopige hechtenis.

Politie haalt automobilisten met drank op van de weg

TILBURG Op de Blaakweg in Tilburg hebben agenten gisteravond om kwart over acht een 35-jarige man uit Tilburg van de weg gehaald. Een medeweggebruiker had de politie gewaarschuwd omdat het rijgedrag van de man (slingerend rijden) hiervoor aanleiding gaf. In het politiebureau blies de Automobilist 1.40 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage hebben de agenten het rijbewijs van de man ingevorderd. Hij kreeg verder een rijverbod van 6 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG Aan de Dirigentenlaan in Tilburg hebben agenten vannacht om kwart over twee een 23-jarige man uit deze stad aangehouden. De man bleek met te veel drank op zijn auto te besturen. In het politiebureau blies de Tilburger bijna 0.7o promille. Bovendien bleek bij onderzoek dat de man toch al niet mocht rijden omdat zijn rijbewijs was ingevorderd. De invordering van zijn rijbewijs liep door tot 12 september van dit jaar.

Vrouw opgepakt na steekpartij

TILBURG Voor een flatwoning aan de De Nobelstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien voor halfnegen een 24-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij wordt ervan verdacht dat zij gisteravond rond de klok van acht uur betrokken is geweest bij een steekpartij waarbij een 23-jarige vrouw uit Tilburg met een mes in de buik werd gestoken. Zowel de aangehouden verdachte als het slachtoffer wonen in dezelfde woning. Gisteravond ontstond er tussen beide vrouwen onenigheid, waarbij het 23-jarige slachtoffer met een mes in de buik werd gestoken. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer voor nader onderzoek naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht. De verdachte is ingesloten.

Tilburgse mannen op de bon voor samenscholingsverbod

TILBURG Bij een controle van het Wilhelminapark in Tilburg hebben agenten gisteravond vijf Tilburgse mannen in de leeftijd tussen 17 en 47 jaar oud bekeurd in verband met het samenscholingsverbod dat voor het Wilhelminapark is ingesteld. Drie van hen kregen bovendien een bekeuring omdat ze geen geldig legitimatiebewijs bij zich hadden.

Inbrekers roven sigaretten uit tankstation

BERKEL-ENSCHOT Vannacht werd er aan de Kerkstraat in Berkel-Enschot ingebroken in een tankstation. De inbrekers zijn er met de sigarettenvoorraad ter waarde van om en nabij de 30000 euro vandoor gegaan. Om bij de buit te komen hebben de inbrekers de deur van het tankstation opengebroken.

Auteur: Carel Bouman