Gemeente Hoorn


Gouden sportpenning voor Lobke en Marcelien

Persbericht d.d.; 31 augustus 2005

Als onderdeel van hun feestelijke terugkeer in Hoorn wachtte de wereldkampioenen zeilen in de 470-klasse, Lobke Berkhout en Marcelien de Koning, een korte ontvangst door het gemeentebestuur. Op woensdag 31 augustus rond 14.00 uur werden de twee zeilkampioenen gehuldigd in het stadhuis. Daarbij kregen zij uit handen van wethouder sportzaken J. van Es de gouden sportpenning van de gemeente Hoorn. De gouden sportpenning wordt in bijzondere gevallen uitgereikt, zoals bij het behalen van een Olympische titel of het voor de tweede maal behalen van een wereldtitel. Dat laatste is nu het geval. Lobke ontving in 1994 al de bronzen legpenning (winnaar EK Optimist) en in 2000 de zilveren penning (wereldkampioen junioren 470-klasse).
Sinds de instelling van de gemeentelijke sportpenningen in 1994 is goud slechts een keer eerder uitgereikt, namelijk aan het formation-danceteam Double V, in 2004.

Het in Hoorn geboren en getogen zeilduo haalde deze week na 14 races goud tijdens het wereldkampioenschap 470 in San Francisco.
---