Persberichten woensdag 31 augustus

's-Hertogenbosch 31-08-2005

ALCOHOL IN HET VERKEER - RIJBEWIJS INGENOMEN

Schijndel -
Dinsdagavond raakte een 46 jarige inwoner van Boxtel met zijn snorfiets op de Boxtelseweg betrokken bij een verkeersongeval. Omdat de man twee weken geleden ook een aanrijding had gehad waarbij achteraf bleek dat de tegenpartij niet verzekerd was besloot hij dit keer de politie te waarschuwen. Die stelde vast dat de man onder invloed was en nam hem een blaastest af. Dat kwam hem duur te staan want hij bleek zo veel gedronken te hebben dat hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Helvoirt -
In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Achterstraat in zijn woonplaats Helvoirt een 53 jarige automobilist aangehouden. Hij bleek bij controle onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

AANHOUDING NA MISHANDELING

Rosmalen-
Dinsdagavond is op het Stationsplein een 21-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 47-jarige man uit Utrecht te hebben geslagen en geschopt. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

BEDREIGING

Veghel

- Dinsdagmiddag is aan het Stadhuisplein in Veghel een 28 jarige Ossenaar aangehouden. De verdachte was in het bezit van een groot slagersmes en liet dit onverwachts zien aan een 58 jarige man uit Veghel. De gealarmeerde politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten.

HELING

Heesch

- Dinsdagavond is aan de Heelwijkstraat in zijn woonplaats Heesch een 21 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van heling. De verdachte was in het bezit van een van diefstal afkomstige autoradio. Deze radio was dinsdagmiddag bij een auto-inbraak aan de Oude Baan in Geffen weggenomen. De verdachte verklaarde deze voor een bedrag van 50 euro te hebben gekocht. Het onderzoek wordt voortgezet.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Sint Anthonis

- In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Peelkant in zijn woonplaats Sint Anthonis een 59 jarige automobilist aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

AUTODIEFSTAL

Boxmeer

- Dinsdag, tussen 07.00 uur en 15.00 uur is vanaf de Stationsweg een grijze personenauto van het merk Mazda, voorzien van het kenteken LG-ZT-70 gestolen.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Sint Anthonis

- Woensdagmorgen omstreeks kwart over acht is tengevolge van een verkeersongeval op de Boxmeerseweg in zijn woonplaats Sint Anthonis een 45 jarige motorrijder gewond geraakt. Hij is overgebracht naar het Maasziekenhuis. Het slachtoffer reed over genoemde weg, komende uit de richting van Sint Anthonis en gaande in de richting van Boxmeer. Hij was bezig een aantal voor hem rijdende voertuigen in te halen en reed geheel op de rijbaan bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. Ter hoogte van een oprit naar een pand aan genoemde weg sloeg een in dezelfde richting rijdende personenauto, bestuurd door een 44 jarige man uit Oisterwijk af tengevolge waarvan de motorrijder tegen de zijkant van de auto botste.

Oss-
Woensdagochtend is in de Titus Brandsmalaan een 13-jarige fietsster uit Heesch gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het meisje kreeg op de kruising met de Dr Saal van Zwanenbergsingel geen voorrang van een 27-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch. Het slachtoffer is met letsel aan hoofd en pols ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

HENNEPKWEKERIJ

Nieuwkuijk-
Woensdag is in een pand aan de Vimmerik een hennepkwekerij ontmanteld. De politie heeft ruim duizend hennepplanten en de apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De eigenaars worden nog door de politie verhoord.