Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


31 augustus 2005


Doetinchem - Fietser onderuit


Een 49-jarige fietser uit Doetinchem liep maandagmorgen (29/8) enkele kneuzingen op nadat hij met de fiets over de kop was gegaan. De man fietste rond 08.15 uur over het fietspad op de Huet richting de Bongerd. In tegenovergestelde richting fietsten diverse kinderen. Ter hoogte van de Bongerd kwam een scooter vanaf tegenovergestelde richting het fietspad oprijden. De bestuurder van de scooter haalde een groep fietsers in, terwijl deze groep de Doetinchemmer net passeerde. De scooter reed hierbij erg hard. Voordat de man er erg in had, ging hij over de kop en viel. Hierdoor liep hij schade op aan zijn kleding en fiets. Tevens had hij enkele kneuzingen. Omdat niet duidelijk is of de man is geraakt door de scooter of door één van de fietsers is de politie op zoek naar getuigen en/of de bestuurder van de scooter. De scooter was donker van kleur. De bestuurder was een jongeman met een donkere helm, achterop zat een meisje met een lichtkleurige helm. Getuigen kunnen bellen naar het politieteam Doetinchem via telefoonnummer 0900-8844.


Zelhem - Gewond na aanrijding


Een 23-jarige automobiliste uit Doetinchem raakte dinsdagmorgen gewond na een aanrijding. De vrouw reed rond 08.45 uur over de Keijenborgseweg richting de Kruisbergseweg. Op deze kruising sloeg ze rechtsaf en verleende daarbij geen voorrang aan een 40-jarige automobiliste uit Hengelo, die over de Kruisbergseweg reed. De Doetinchemse had verwondingen in haar gezicht en werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Doetinchem - Man overvaller


Bij een bedrijf aan de Mercuriusstraat werd dinsdagmorgen (30/8) rond 10.15 uur een 36 jarige medewerker overvallen. De man werd onder bedreigingen geld afhandig gemaakt. Vervolgens zag hij vermoedelijk drie mannen in een witte auto wegrijden. De politie startte direct een zoekactie. Op de A18 bij Didam werd later een witte auto gecontroleerd met als inzittenden de mogelijke verdachten van de overval. Zij werden door de politie middels een uitpraatprocedure voor gevaarlijke verdachten uit de auto gepraat. Bij nadere controle bleken zij niets met de overval van doen te hebben. De politie heeft de inzittenden de situatie uitgelegd en voor de schrik en het ongemak later op de dag een bloemetje gebracht.


Eibergen - Met scooter onderuit


Een 16-jarige Eibergse ging dinsdagmiddag op de Rekkenseweg met haar scooter onderuit. Zij wilde het verplichte fietspad oprijden, maar maakte waarschijnlijk een stuurfout waardoor ze ten val kwam. Zij had een pijnlijke knie en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Doetinchem - Automobiliste rijdt over voet voetgangster


Een 72-jarige inwoonster uit Hoog Keppel raakte dinsdagmiddag gewond aan haar voet. Rond 14.55 uur reed een 31-jarige automobiliste uit Keijenborg over de Kruisingbergseweg. Bij de oversteekplaats had ze de 72-jarige vrouw en haar echtgenoot niet gezien en reed pardoes over de voet van de vrouw. De Hoog Keppelse werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Didam - Rolsteiger weggenomen


Vanmorgen vroeg rond 04.30 uur bij de kerk aan de Wilhelminastraat een rolsteiger weggenomen. Een passant zag rond 04.30 uur dat twee mannen druk in de weer waren met de steiger. Verder zag hij een grijze auto met een aanhangwagen bij de kerk staan. Hij meldde dit bij de politie, maar toen de agenten bij de kerk arriveerden was de auto en de rolsteiger verdwenen. De politie stelt een onderzoek in.


Vragender - Jongetje gewond na aanrijding


Bij en aanrijding op de Heringsaweg raakte dinsdagmiddag een 1-jarig jongetje (geen verdere gegevens bekend) gewond. Een 20-jarige automobiliste uit Vragender reed omstreeks 14.50 uur over de Heringsaweg vanaf Vragender. Op de kruising met de Visserijdijk in Lichtenvoorde gaf zij geen voorrang aan een 53-jarige automobilist uit Oosterhout. Een aanrijding was het gevolg, waarbij het zoontje van een vriendin van de 20-jarige gewond raakte. Het jongetje werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Groenlo - Motorrijder raakt macht over het stuur kwijt


Een 32-jarige motorrijder uit Meddo raakte dinsdagavond rond 19.00 uur gewond nadat hij met zijn motor onderuit ging. Hij reed over de Vrakkinkweg en kwam na een bocht in de berm terecht. Hij verloor hierbij de macht over het stuur. De man werd met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Eibergen - Inbraak bij supermarkt


In een supermarkt aan de Laagte werd in de nacht van maandag op dinsdag (30/8) ingebroken. Men wist via het dak binnen te komen. Weggenomen werd een grote hoeveelheid rookartikelen. De politie is een onderzoek gestart.


Terborg - Bromfietser raakt gewond


Een 18-jarige bromfietser uit Doetinchem is vanmorgen vroeg gewond geraakt na een aanrijding. Een 24-jarige automobilist uit Terborg verleende rond 05.35 op de kruising Industrieweg / Doetinchemseweg geen voorrang aan de bromfietser. Deze had een pijnlijke pols en knie. De 18-jarige werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Silvolde - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (31/8) bij een controle aan het Terborgseveld een 23-jarige automobiliste uit Dinxperlo betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw blies 0,7 prom. en kreeg een boete.


Hummelo - Brand bij woning


Bij een woning aan de Rozengaardseweg was dinsdagmorgen rond 10.20 uur brand ontstaan. Bij de voordeur van de woning lag een stapeltje papier te branden. De brand werd opgemerkt door een voorbijgangster. De brandweer had de brand snel onder controle. Omdat het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken, is er een onderzoek gestart.


's-Heerenberg - Dronken man valt voorbijgangers lastig
Agenten hebben dinsdagmiddag een 45-jarige inwoner uit Emmerich (D) aangehouden. De man viel op het Stadsplein in beschonken toestand mensen lastig. Terwijl agenten hem wilden aanspreken stond de man tegen een boom te urineren en had hij een blikje bier in zijn handen. Hij begon direct de agenten te beledigen. De man werd aangehouden en met drie bekeuringen voor wildplassen, beledigen en drinken op straat de grens over gezet.


Doetinchem - Scholieren fietsen door rood licht


Agenten hebben dinsdagmorgen bij controles op de Keppelseweg en Energieweg 26 fietsende scholieren betrapt op rijden door rood licht. Zij kregen allen een bekeuring. De politie laat weten dat de controles op rijden door rood licht de komende tijd zullen worden herhaald.


Ruurlo - 52 boetes voor niet dragen autogordel


Dinsdag werden 52 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. De bekeuringen vielen bij controles op de Borculoseweg in Ruurlo, de Lariksweg in Eibergen, het centrum in Neede, de Dorpsstraat in Geesteren en de Mr. Nelissenstrat in Beltrum. Verder werden 6 bestuurders bekeurd voor te hard. Rijden.


EINDE BERICHTEN



---- --