Politie Drenthe

Politie neemt vuurwapen inbeslag en ontdekt hennepkwekerij

Zuidwolde 31-08-2005 - Bij een zoekactie naar vuurwapens in- en bij een woning aan de Nijverheidsweg in Zuidwolde vond de politie woensdagmorgen een vuurwapen. Ook werd in een schuur een hennepkwekerij ontdekt en nam de politie enkele dozen met vervalste merkkleding en vuurwerk in beslag.

De politie stelde een onderzoek in n.a.v. een tip. Bij de zoekactie door een tiental agenten werd o.a. gebruik gemaakt van een zogenaamde explosievenhond.

Het vuurwapen werd gevonden in een bosperceel achter de woning. De hennepkwekerij bevond zich in een schuur. De 500 hennepplanten en alle apparatuur en benodigdheden werden inbeslag genomen en ter vernietiging afgevoerd naar een vuilverwerkingsbedrijf. Omdat de elektriciteit voor de kwekerij buiten de meter om werd afgenomen, sloot het elektriciteitsbedrijf de stroom af en verwijderde de meter.

Verdachten zijn niet aangehouden. De eigenaar van de kwekerij wordt binnenkort gehoord. Naar het vuurwapen, het vuurwerk en de vervalste merkkleding wordt nader onderzoek gedaan.

Dirk Neef verzorgt met betrekking tot dit bericht de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.