Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


31 augustus 2005


APELDOORN - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (31/08) op de Deventerstraat een 40-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man woensdagmorgen vroeg rond 00.35 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1. Dit leverde hem een boete en een rijverbod van vier uur op. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.


HOENDERLOO - Kluis ontvreemd


Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag (30/08) ingebroken in het restaurant aan de Krimweg. De inbraak werd rond 08.45 uur ontdekt. De dieven kwamen via een raam het restaurant binnen en namen de kluis mee. De kluis werd buiten open gebroken en later in de buurt teruggevonden. Uit de kluis verdween een geldbedrag. De politie stelt een onderzoek in.


APELDOORN - Winkeldief aangehouden


De politie heeft dinsdagmorgen (30/08) in een winkel aan de Hofstraat een 30-jarige Apeldoornse winkeldief aangehouden. Personeel betrapte de man rond 10.25 uur op het stelen van enkele blikken bier. Hij liep hiermee langs de kassa. De politie hield de man aan en na overleg met de officier van justitie is hem een dagvaarding meegegeven om terecht te staan op 21 oktober 2005


APELDOORN - Zeventig bestuurders in de fout


Zeventig bestuurders gingen dinsdagmiddag (30/08) op de Jachtlaan tijdens een snelheidscontrole in de fout. Ruim 3.200 bestuurders van motorvoertuigen passeerden de controle. Van hen overschreden 70 de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km per uur.


Einde berichten


--



---- --