Gemeente Dordrecht


---

Dordrecht weer genomineerd voor de verkiezing 'Beste Binnenstad 2005'

Doorgedrongen tot laatste ronde

Hanneke van Asdonck

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel(HBD)en het Platform Binnenstadsmanagement heeft dit jaar naast Dordrecht ook Den Haag, Enschede en Groningen genomineerd in de categorie "middelgrote" binnensteden.
Bij de eerste verkiezing in 2003, die werd gewonnen door Den Bosch, werd Dordrecht ook al genomineerd. Dat Dordrecht nu weer in de laatste ronde zit zegt toch wel iets over de consequente en integrale aanpak van haar binnenstad. Ook al is duidelijk dat die nog lang niet af is. Op vele terreinen wordt werk gemaakt van het versterken van de aantrekkingkracht van de binnenstad, of het nu gaat om de versterking van de pleinen, de verbetering van de uitstraling of de marketing en promotie. Niet voor niets is er volgens Landelijk onderzoeker Locatus sprake van 30% groei van de loop naar het centrum. Ook is er volgens provinciaal onderzoek sprake van lichte groei in de omzet, terwijl de omzet van detailhandel en horeca landelijk daalt.

Belangrijke kwaliteiten van de stad, die hebben bijgedragen tot de nominatie zijn onder andere de mix van filiaalbedrijven en kleinschalige Couleur Locale winkels en de omvang van het winkelaanbod dat relatief omvangrijk is. De vernieuwde parkeerregeling in de avonduren, de bereikbaarheid van de binnenstad en de waterbus staan ook op lijst. Verder zijn belangrijk de aanpak van de graffiti, de warenmarkt op vrijdag en zaterdag, de aanpak van veiligheid en de samenwerking met partners in de binnenstad. Dit is een greep uit de lijst van het HBD.

De uitreiking van de titel 'Beste Binnenstad 2005' vindt plaats op donderdag 15 september.

Redactie
Hanneke van Asdonck
Communicatie

telefoon 078 - 639 62 36

email JJ.van.Asdonck@dordrecht.nl

Informatie
Marco Westland
Programma Bureau Binnenstad
telefoon 078 639 69 80