Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 31 augustus

Alkmaar 31-08-2005 - 15.30 uur

Bromfietser na aanrijding doorgereden.

Limmen, dinsdag 30 augustus 2005.

Dinsdagmiddag is een tot nu toe onbekende bromfietser, nadat hij betrokken raakte bij een aanrijding op de Hogeweg, na de aanrijding doorgereden. Bij de aanrijding raakte een 44-jarige vrouw uit Limmen licht gewond. De vrouw wilden vanaf de Molenweg de Hogeweg oprijden. Op Hogeweg naderde vanuit de richting Castricum de bromfietser. Hij reed volgens getuigen erg snel. Fietser en bromfietser kwamen met elkaar in botsing waarbij beiden te val kwamen. Hierbij raakte de vrouw licht gewond. Na enkele minuten reed de bromfietser weg zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Het gaat om een jongen van ongeveer 17 jaar. Hij droeg een wit Nike shirt, een spijkerbroek en een zwarte helm. Hij had een blauw/grijze rugtas bij zich en reed op een blauw/zwarte Yamaha scooter. De politie stelt een onderzoek in naar zijn identiteit.

Verkeerscontrole

Noord-Scharwoude, dinsdag 30 augustus 2005.

Dinsdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Oostelijke Randweg. Tijdens deze controle werden 25 bestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Vijf bestuurders reden te snel waarbij de hoogst gemeten snelheid 68 km/u bedroeg terwijl terplaatse een snelheidlimiet geldt van 50 km/u. Tot slot kreeg één bestuurder een bekeuring omdat hij vanuit zijn auto telefoneerde zonder gebruik te maken van een handsfree set.

Veroorzaker ongeval moet rijbewijs inleveren.

Breezand, dinsdag 30 augustus 2005.

Dinsdagmiddag raakte en 20-jarige autobestuurder uit Den Oever zijn rijbewijs kwijt nadat hij een eenzijdig ongeval veroorzaakte. De jongen reed over de Balgweg komende uit de richting van de Zandvaart. Volgens getuigen en de sporen die na de ongeval werden aangetroffen reed hij met hoge snelheid. Tussen de Zandvaart en de Burg. Lovinkstraat haalde hij een scooter in. Bij deze inhaalmanoeuvre verloor hij de macht over het stuur en raakte in een slip en belandde met zijn auto in een naast de weg gelegen sloot. Een passagier, een 14-jarig meisje uit Den Helder, raakte hierbij licht gewond. De auto raakte zwaar beschadigd. Gezien het gevaarlijke rijgedrag werd het rijbewijs van deze autobestuurder ingevorderd.

Achtervolgde tasjesdief laat buit achter.

Alkmaar, dinsdag 30 augustus 2005.

Dinsdagmiddag werd het een tasjesdief kennelijk te heet onder de voeten toen hij werd achterna gezeten door de vrouw van wie hij kort daarvoor de tas had geroofd. Dit gebeurde kort na 17.00 uur op de Mauritskade. De vrouw reed op haar fiets toen zij voorbij werd gereden door een jongen op een oude damesfiets. Tijdens het voorbijrijden greep de jongen de boodschappentas van de fiets van het slachtoffer. De vrouw zette de achtervolging. Kennelijk had de dief daar niet op gerekend. Hij liet de tas vallen en verdween vervolgens in de richting van de Willem de Zwijgerlaan. Het gaat om een blanke jongen van ongeveer 18 jaar. Hij heeft donkerblond halflang haar en droeg een wit T-shirt.

Snelheidscontroles

Hoorn, dinsdag 30 augustus 2005.

Dinsdagmiddag tussen 15.45 en 17.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Ysselweg op een gedeelte waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Het is onbekend hoeveel voertuigen de meetapparatuur passeerden. Er waren in ieder geval 13 bestuurders die te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Andijk/Wervershoof, dinsdag 30 augustus 2005.

Op de Kleingouw in Andijk en de Simon Koopmanstraat en de Zeedijk in Wervershoof werden eveneens snelheidscontrole gehouden. Op al deze wegen geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. Van 225 voertuig werd de snelheid gemeten. Vijftien van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u (op de Zeedijk).

Pleger huiselijk geweld meldt zich.

Den Helder, woensdag 31 augustus 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag is een 41-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die nacht ex-vrouw te hebben mishandeld in haar woning. De twee kregen onenigheid in de relationele sfeer. Hierbij sloeg de man de vrouw een aantal keren hard op het hoofd. Daarnaast vernielde hij een raam. Toen de politie ter plaatse kwam was de man al verdwenen. Hij meldde zich later in het politiebureau waar hij werd aangehouden.