Gemeente Abcoude


Vakantieactiviteiten Jeugdopbouwwerker groot succes!

Graffiti workshop
Sieraden maken
Skaten
Meer info

Afgelopen zomer is er een aantal activiteiten georganiseerd door Jildou Douma, de jeugdopbouwwerker van de gemeente Abcoude. Al bij de inschrijvingen bleek dat het een goed idee was om activiteiten op te zetten in de vakantieperiode.

Graffiti workshop

Allereerst was er de graffiti workshop (zonder spuitbussen). Op dinsdag 9 augustus en woensdag 10 augustus waren er zon veertien kunstenaars aanwezig op het plein bij Tumult om een hele grote muur te gaan voorzien van een ontzettend coole tekening. De jeugd maakte eerst door middel van collages een eigen ontwerp. De begeleidende kunstenaar zorgde er vervolgens voor dat de grove lijnen werden over gezet op de muur en de jeugd deed de finishing touch. Dus ben je benieuwd naar een blauwe Beonce of een UFO-achtig mens loop dan even langs Tumult. De tekening zal je niet ontgaan. Rosalie, Simone, Teddy, Sacha, Wouter, Jelle, Levi, Andrea, Robbert, Ben, Jesse, Stefan, Baschz en Mica bedankt!

Grafitti

Sieraden maken

Op woensdag 10 augustus werden de graffiti kunstenaars vergezeld door tien meiden die een middag sieraden maken op de planning hadden staan. De meiden leerden eerst de basistechnieken. Daarna konden ze hun lol op met ontzettend veel verschillende kralen. De mooiste kettingen, armbanden, riemen en accessoires werden gemaakt. De meiden konden al hun gemaakte sieraden meenemen in een bijpassend tasje. Jenny, Carin, Marianne, Vera, Katja, Maaike, Fleur, Nicole, Elza, Marla, Esther, Teddy, Sascha en Mica bedankt!

Sieraden

Skaten

Op dinsdag 16 augustus was het de beurt aan de skaters! Met de trein reisden we met tien kinderen af naar skatepark Everland in Amsterdam. De reis op zich was al een uitje omdat we een heel eind over het IJ gingen met de pond. Bij het skatepark aangekomen gingen alle remmen los. De een kon het al beter dan de ander, maar iedereen was bereid elkaar te helpen. Max en Kay overtroffen zichzelf in de half-pipe en Rosalie kreeg de juiste technieken onder de knie. Tamara en Felicia zoefden als echte dames keer op keer voorbij en Erik wist dat wanneer je echt goed wil worden dat je moet gaan met vallen en opstaan.

Skategroep

Ralph vind skaten zo te gek dat hij het liefst ook in de trein ging skaten. Wijnand liet zien dat je op skates ook vette trucs kunt doen, maar ook een skateboard had hij onder de knie. Simone durfde gaande de dag steeds meer en heeft dat ook moeten bekopen met blauwe plekken. Al met al een topdag en de kids waren bijna niet uit het skatepark weg te slaan!

Skaten Skaten Skaten
Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Jildou mail dan naar jildou.douma@abcoude.nl of bel 06 24128491.
---

31 augustus 2005