KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

31-8-2005

Wereldkampioenen zijn in Nederland

Rond 11.30 uur kwamen de wereldkampioenen in de 470 damesklasse, Lobke Berkhout en Marcelien de Koning vandaag aan op Schiphol. Na aankomst werd het gouden team, samen met de coaches Jaap Zielhuis en Jacco Koops naar de persbijeenkomst gebracht. Onder luid applaus werden de topzeilsters en coaches ontvangen.

Na enkele emotionele momenten van begroeting van onder meer ouders en partners, opende voorzitter Jan van Gelderen de persbijeenkomt. Een heel bijzonder en warm welkom was er voor mw. Erica Terpstra,
voorzitter van NOC*NSF.

Marcelien vertelde de pers hoe het WK is verlopen en kon aan de hand van beeldmateriaal diverse goede tactische en ook moeilijke momenten laten zien. Na de persbijeenkomst was er een groot ontvangst in de hal. Uit handen van voorzitter Jan van Gelderen ontving het gouden team onder meer een fles champagne. De meiden gebruikten deze fles vol enthousiasme, zodat fans, familieleden, maar ook fotografen zich snel uit de voeten moesten maken om niet onder de champagnestraal te komen.

Een waar feest dat vandaag nog even doorgaat voor dit team. Vanavond is het team te gast bij NOS Langs de lijn, Radio 1, in de uitzending van 20.00 23.00 uur.