Persbericht

HP breidt aanbod Client Management-software uit met laaggeprijsd instapproduct

UTRECHT, 31 augustus 2005 - HP introduceert HP OpenView Client Configuration Manager, een laaggeprijsd softwareproduct dat klanten een eenvoudig te gebruiken en snel te installeren oplossing biedt voor het beheren van hun IT-omgeving. HP OpenView Client Configuration Manager, dat is gebaseerd op bewezen Radia-technologie, biedt geïntegreerde functionaliteit voor onder meer de inventarisatie van aanwezige hard- en software, softwaredistributie en patchbeheer.

Het product stelt klanten in staat om op een laag prijsniveau in te stappen en vervolgens, als hun behoeften veranderen en groeien, te upgraden naar oplossingen uit de HP OpenView Configuration Management-serie, die volledige functionaliteit en een hoge mate van schaalbaarheid bieden.

'Iedere onderneming, ongeacht zijn grootte, heeft behoefte aan het automatiseren en beheren van verandering', aldus Fred Broussard, research manager, PC en Device Management Software, IDC. 'Met oplossingen zoals de laaggeprijsde HP OpenView Client Configuration Manager, kunnen HP en zijn partners klanten een oplossing bieden, die kan meegroeien met de veranderende zakelijke behoeften.'

HP OpenView Client Configuration Manager maakt het ook gemakkelijker voor klanten om te starten met de transformatie tot een 'Adaptive Enterprise', waarin business en IT in lijn zijn gebracht zodat bedrijven slagvaardig kunnen inspelen op verandering.

'HP OpenView Client Configuration Manager voorziet in een betaalbare, geïntegreerde oplossing voor de complexe en kritische taak van het beheren van software in een bedrijfsomgeving die direct resulteert in verlaging van de TCO voor de klant', aldus Bob Erwich, Director Software, HP Nederland. 'HP richt zich op het ontwikkelen van oplossingen die klanten van iedere omvang concrete en waardevolle voordelen bieden. Het nu aangekondigde product biedt hen een aantrekkelijk groeipad naar de volledige, krachtige functionaliteit van het HP OpenView-aanbod.'

HP OpenView Client Configuration Manager maakt softwarebeheer intuïtief HP OpenView Client Configuration Manager vereist slechts geringe aanpassing, zodat klanten direct na installatie kunnen profiteren van de functionaliteit ervan. Het product is uitgerust met een installatiewizard waardoor slechts een minimum aan training en consultancy benodigd is, alvorens het product ingezet kan worden. Tot de belangrijkste functies behoren:

* Inventarisatie van geïnstalleerdde hardware en software;
* Blootleggen van kwetsbaarhedden, installatie van beveiligingspatches en continue verificatie teneinde PC's te beschermen tegen veiligheidsrisico's;
* Distributie van software en updates naar PCC's die lokaal of op afstand verbonden zijn;
* Eén eenkele, eenvoudig te gebruiken beheerconsole;
* Ingebouuwde rapporten voor inventarisatie van hard- en software, beveiliging en activiteiten;
* Ondersteuning voor Winndows clientbesturingssystemen (2000, XP Professional).

De te verwachten prijs ligt op ¤ 40,-- 1 per werkplek en zal naar verwachting vanaf oktober beschikbaar zijn via HP OpenView-partners. Meer informatie over de nieuwe HP OpenView Client Configuration Manager en andere HP OpenView Configuration Management-oplossingen is te vinden op: www.hp.com/go/managementsoftware.

(1) Daadwerkelijke prijs kan varieren naar bedrijfsgrootte.

Adaptive Enterprise
Uit onderzoek blijkt dat veranderingen in de markt zeven keer sneller plaatsvinden dan de aanpassingen die daarvoor nodig zijn in de IT-infrastructuur van vele bedrijven. Verder blijkt uit datzelfde onderzoek dat het merendeel van de bedrijven slechts 20 tot 30 procent van hun IT-capaciteit benut.

Om bedrijven hun IT-infrastructuur beter te laten benutten en sneller en doeltreffender te laten reageren op veranderingen in de markt, volgt HP haar medio 2003 aangekondigde Adaptive Enterprise strategie. Deze strategie is gericht op het ontwikkelen van producten en services voor het in lijn brengen van business en IT waarmee kosten voor bestaande IT-infrastructuren worden verlaagd en de flexibiliteit en slagvaardigheid van bedrijven wordt vergroot.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, zakelijke en thuiscomputing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 31 juli 2005, behaalde HP wereldwijd een omzet van $85,2 miljard. Meer informatie over HP (NYSE, Nasdaq: NPQ) is te vinden op http://www.hp.nl.