Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting:

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


31 augustus 2005


Twello - Gewonden bij kop-staart aanrijding


Bij een kop-staart aanrijding dinsdagavond (30/8) op de Rijksstraatweg raakten twee automobilisten gewond. Een 25-jarige automobiliste uit Twello reed rond 18.25 uur over de Rijksstraatweg. Voor haar reed een 25-jarige Deventenaar. Hij moest remmen en de Twellose zag dit te laat, met een aanrijding als gevolg. Beiden werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Wilp - Diefstal uit busje


In een busje, geparkeerd op parkeerplaats de Paal langs de A1, werd in de nacht van maandag op dinsdag (30/8) ingebroken terwijl de chauffeur lag te slapen. Weggenomen werd een onbekend geldbedrag.


Warnsveld - Actie "Blauw verven" in Warnsveld


Nadat het politieteam in Zutphen al eerder drie maal een verschillende wijk in Zutphen aan een uitgebreide controle had onderworpen, werd er dinsdagavond (30/8) in Warnsveld tussen 17.00 en 21.00 uur onder de noemer "Blauw verven" een uitgebreide controle gehouden.


Eén bestuurder, een 58 jarige man uit Warnsveld bleek onder invloed hij blies 0,9 prom.


Een 33 jarige automobilist stond in het opsporingsregister en moest nog E 163 euro betalen. Hij heeft de boete voldaan.


Verder werden er meerdere verkeersovertredinmgen geconstaateerd waarvoor een boet werd opgelegd.18x niet kunnen tonen rijbewijs, 18x niet dragen autogordel, 2x rijden door rood licht, 5x niet handsfree bellen, 3x geen kentekenbewijs kunnen tonen, 1x geen verlichting aanhangwagen, 3x rijden in geslotenverklaring, 1x geen verlichting fiets, 1x kapotte uitlaat, 3x opgevoerde bromfiets, 1x voeren mistlamp, 3x niet dragen helm op de bromfiets, 1x geen gele plaat op bromfiets, 1x verlopen APK en 1x donkere folie op autoruit.


Snelheid


Gedurende de actie werd er ook de snelheid gecontroleerd. Op de Rijksstraatweg werden er met de laserapparatuur 170 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 2000 bestuurders werd de snelheid gemeten.


Op de Rhienderinklaan werden er met de laserapparatuur 538 passanten gecontroleerd. 85 van hen reden te hard de hoogste snelheid was 83 km. per uur.


EINDE BERICHTEN



---- --