CDA

31-08-05
CDA Zomerschool 2005
De Zomerschool stond dit jaar in het teken van het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Op woensdag 24 augustus werden ruim veertig jonge CDA-leden op het CDA Bureau ontvangen door Marja van Bijsterveldt. Diezelfde avond vond een discussie plaats met Ab Klink, directeur van het Wetenschappelijk Instituut. Centraal in de discussie stonden de grondbeginselen van het CDA, de leidraad van het gedachtegoed.

De tweede dag begon met een bezoek aan staatssecretaris Karien van Gennip. Met haar werd gesproken over het thema van de Zomerschool, maatschappelijk verantwoord ondernemen. 's Middags werd gesproken met Internationaal Secretaris Ellen Nauta-van Moorsel, Tweede-Kamerleden, politiek assistenten en beleidsmedewerkers. De dag werd afgesloten met een diner samen met europarlementariƫrs Corien Wortmann en Lambert van Nistelrooij.

Vrijdag werd een bezoek gebracht aan de gemeente Westland. Met burgemeester Sjaak van der Tak is gesproken over maatschappelijk verantwoord ondernemen. In het kader daarvan werden in de middag een tweetal werkbezoeken afgelegd in het Westland. In het Scheveningse Westbroekpark vond 's avonds het slotdiner plaats.

De ochtend van de laatste dag, zaterdag 27 augustus, stond in het teken van het opdoen van praktische vaardigheden. In kleine groepen kregen de deelnemers een debattraining. Tot slot kon men in de middag kennis maken met de verschillende groepen binnen het CDA, zoals het CDJA, het CDAV, de Dertigers en Club 25.

De Zomerschool is bedoeld voor CDA'ers die jonger zijn dan 35 en niet langer dan anderhalf jaar lid zijn van de partij. Het doel is om de deelnemers een kennismaking en ontmoeting met het CDA te geven. Daarnaast is de Zomerschool voor de partij een goede gelegenheid om jonge, actieve CDA'ers te leren kennen.

Fotogallerij