NOVA

31 augustus 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Mississippi
De chaos in de staten van Mississippi en Louisiana is enorm nadat de verwoestende orkaan 'Katrina' voorbij is geraasd. New Orleans lijkt meer op oorlogsgebied dan op een moderne wereldstad. Straten staan onder water, elektriciteit is uitgevallen en bevoorrading verloopt moeizaam. In allerlei opvangcentra zitten nog talloze mensen. Een verslag uit het gebied.

Regiosoap
'Van Jonge Leu en Oale Groond' is de titel van de eerste Twentse tv-soap, die vanaf 2 oktober te zien is op TV Oost. De Friezen waren eerder, maar in Twente zijn de verwachtingen van de 30-delige soap over de boerenfamilie Wildspieker, hooggespannen. Creatieve kracht achter het project is Herman Finkers.

Beslan een jaar later
Morgen wordt in Rusland het gijzelingsdrama in Beslan herdacht, precies een jaar geleden. Een school met 1200 kinderen en onderwijzers werd toen gegijzeld door Tsjetjeense rebellen. De wereld keek met afschuw naar de bestorming door Russische troepen. Resultaat: 360 doden, ruim de helft daarvan schoolkinderen. Duidelijkheid is er nog steeds niet, maar in Beslan heeft men al één schuldige gevonden: de directrice van de school, die nota bene zelf gegijzeld was en gewond raakte.

Landbouwsubsidies
Minister Veerman moet zich morgen in een spoeddebat verantwoorden. Veerman, die zich verzet tegen de verlaging van landbouwsubsidies, ontvangt 190.000 euro per jaar aan subsidie waardoor de schijn van belangenverstrengeling is ontstaan. De aanval op Veerman is geopend door de Evert Vermeer Stichting, de Afrika-denktank van de PvdA. Voorzitter van de stichting, Jo Ritzen ontvangt zelf ook landbouwsubsidies en is daar niet blij mee.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.