Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (31/8)

OOSTERHOUT NB, 31 augustus 2005

Arrestatie na huiselijk geweld

RAAMSDONKSVEER: Op woensdag 31 augustus 2005 omstreeks 00.20 uur arresteerde de politie een 41-jarige inwoner van Raamsdonksveer op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. De verdachte mishandelde kort daarvoor zijn echtgenote, die de politie waarschuwde. De vrouw had een snijwond in haar nek en een gekneusde elleboog opgelopen. Ze deed aangifte van mishandeling, waarna de politie de man arresteerde. De verdachte heeft inmiddels een bekentenis afgelegd en om hulp gevraagd om zijn agressie tegen te gaan. Hij is in verzekering gesteld en er is tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De politie werkt tegenwoordig nauw samen met o.a. de instanties die de plegers (verplichte) hulpverlening geven om te voorkomen dat het huiselijk geweld opnieuw begint of doorgaat.

Caravan in brand

WERKENDAM: Aan de Langesteeg in Werkendam brandde in de nacht van dinsdag 30 augustus op woensdag 31 augustus een caravan helemaal uit. Vier geparkeerde autos die in de buurt van de caravan stonden, liepen brandschade op. Het is nog niet precies duidelijk hoe de brand kon ontstond. Dit wordt door de politie nader onderzocht.

Auto weg na woninginbraak in s-Gravemoer

WAALWIJK: De politie heeft woensdag 31 augustus aangifte opgenomen van een inbraak in een woning, waarbij de autosleutels werden gestolen om er vervolgens met de auto vandoor te gaan. In de nacht van 31 augustus 2005 vond de inbraak rond 04.00 uur plaats, in een woning aan de Waspikse Weg. Aan de achterzijde van de woning forceerden de daders de achterdeur om binnen te komen. Uit de woning vedwenen vervolgens de auto sleutels. Door middel van de sleutels kon men de witte Renault Master met kenteken VX-BZ-28 wegnemen. De bewoner werd wakker van het geblaf van zijn hond en is gaan kijken. Hij zag nog net hoe twee mannen met de bestelbus van zijn terrein afreden. De bestelbus was overigs geladen met gereedschappen. De politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Gestolen fiets terecht, heler opgepakt

GILZE: De eigenaar van een gestolen fiets zag op de Aalstraat een man fietsen op de gestolen tweewieler. De fiets werd circa een week geleden gestolen. Hij sprak de man aan en de politie werd erbij gehaald. Die arresteerde de berijder van de fiets, een 30-jarige inwoner van Gilze. De verdachte bleek de fiets enkele dagen geleden gekocht te hebben. De fiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar en de verdachte kreeg proces-verbaal.

Paard loopt tegen auto

DONGEN: Op woensdagochtend 31 augustus werd de politie geroepen bij een wel heel vreemde aanrijding. In de Breedstraat was rond 06.00 uur een paard tegen een auto aangelopen. Het paard had geen uitwendig letsel en de betrokken personenauto liep een flinke deuk in de motorkap op. De autobestuurder, een 61-jarige Dongenaar kwam met de schrik vrij. De politie spoorde de eigenaar van het paard op, een 51-jarige man uit Dongen. Beide mannen bleken elkaar te kennen en regelen de schade met elkaar, via hun verzekeringsmaatschappijen.

Politie houdt bromfietscontrole

GEERTRUIDENBERG: Evenals in voorgaande jaren wordt ook in de gemeente Geertruidenberg de campagne Wij gaan weer naar school gevoerd. Borden en spandoeken attenderen de weggebruikers erop, dat de scholen weer gaan beginnen en dat zij dus rekening moeten houden met de schooljeugd die in grote getale van de wegen gebruik gaat maken. Ook de jeugd zelf wordt aan het begin van het schooljaar nog eens extra gewezen op de verkeersregels, het belang van hun eigen verkeersgedrag en dat van de andere weggebruikers. In het kader van deze campagne hield de politie in de gemeente Geertruidenberg op dinsdagochtend 30 augustus een bromfietscontrole. In het totaal werden 15 werden brommers/scooters gecontroleerd, met daarbij de volgende bekeuringen:

- 3 x voor niet dragen van de helm

- 7 x te hoge constructiesnelheid (= opvoeren)

- 1 x geen gele platen

- 1 x gladde band

- 1 x defecte reminrichting

- 2 x te hoge geluidsproductie
Twee bromfietsen mochten niet langer aan het verkeer deelnemen vanwege een veel te hoge geluidsproductie en het feit dat ze sterk opgevoerd waren. Deze brommers worden door de politie nader technisch onderzocht. Daarna volgt voor de respectievelijke bestuurders een proces-verbaal.

Forse buit bij inbraak in schuur

LAGE ZWALUWE: In de nacht van maandag 29 augustus op dinsdag 30 augustus 2005 is er ingebroken in een schuur aan de Kerkstraat. De inbrekers gingen er vandoor met drie quads
(= vierwielige motorfiets) en een hoeveelheid gereedschap. Ze braken de schuur open en hebben de buit vermoedelijk met een voertuig of aanhanger vervoerd. De politie nam een aangifte op. Het buurtonderzoek dat de politie instelde leverde (nog) geen aanknopingspunten op.

12,8 % rijdt te snel in Altena

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA: 172 automobilisten zijn gefotografeerd toen zij op dinsdag 30 augustus met te hoge snelheid de radarauto van de politie passeerden. In totaal is van 1.341 voertuigen de snelheid gemeten, wat betekent dat 12,8 % in overtreding was. Diegenen krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Het overzicht van de snelheidscontroles ziet er als volgt uit:

Locatie controle: WIJK EN AALBURG, Polstraat
Maximum snelheid: 50 km/u
Tijdstip controle: van 09.55 uur tot 11.10 uur
Aantal passanten: 347
Aantal overtredingen: 19
Hoogste snelheid: 73 km/u (bromfiets)

Locatie controle: ALMKERK, Provincialeweg-Noord
Maximum snelheid: 60 km/u
Tijdstip controle Van 11.35 uur tot 13.05 uur
Aantal passanten: 145
Aantal overtredingen: 9
Hoogste snelheid: 77 km/u

Locatie controle: WERKENDAM, Sportlaan
Maximum snelheid: 50 km/u
Tijdstip controle: van 13.20 uur tot 14.50 uur|
Aantal passanten: 420
Aantal overtredingen: 25
Hoogste snelheid: 71 km/u

Locatie controle: WERKENDAM, Bandijk
Maximum snelheid: 50 km/u
Tijdstip controle: van 15.10 uur tot 17.55 uur
Aantal passanten: 429
Aantal overtredingen: 119
Hoogste snelheid: 104 km/u

Auteur: Jeroen Steenmeijer