Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 31 augustus 2005

Politie onderzoekt poging tot beroving bejaarde vrouw

BREDA: Op dinsdagmiddag 30 augustus hebben twee mannen geprobeerd een bewoonster van de Luikstraat te beroven. De 78-jarige vrouw lag omstreeks 15.00 uur op de bank te slapen, toen de mannen over de schutting de tuin in klommen en via de openstaande achterdeur de woning betraden. De daders doorzochten verschillende vertrekken in de woning. Toen de vrouw wakker werd, eisten de mannen de pincode van haar bankpas. De vrouw rende door de achterdeur naar buiten en riep om hulp. De daders zijn ervan door gegaan met medeneming van twee pinpassen en een geldbedrag. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer en ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Ook heeft de politie het slachtoffer in contact gebracht met Bureau Slachtofferhulp.

Politie neemt aangifte op van mishandeling

BREDA: De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling. Op vrijdagavond 26 augustus was een 19-jarige inwoner van Breda op bezoek in een kraakpand aan de Grazendonkstraat. Een andere bezoeker mishandelde de man zonder aanwijsbare reden. De Bredanaar had het slachtoffer al enkele keren verbaal uitgedaagd. Het slachtoffer ging hier niet op in. Hierop werd de man agressief. De bewoners van het pand zijn tussenbeide gekomen. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. Hij hield aan de mishandeling lichte verwondingen over.

Politie neemt aangifte op van bekogelen stadsbus

BREDA: Op dinsdag 30 augustus omstreeks 16.00 uur is er op de Vincent van Goghstraat een stadsbus bekogeld met eieren. De chauffeur stopte voor een voetgangersoversteekplaats toen een groepje van drie jongeren de bus bekogelde met eieren. De chauffeur hoorde een harde klap en zag dat de voorruit van de bus gebarsten was. Er zat ei op de ruit en op de zijkant van de bus. De politie heeft aangifte opgenomen van baldadigheid.

Politie controleert op snelheid

BREDA: De politie hield op dinsdag 30 augustus een tweetal snelheidscontroles. Tussen 09.15 uur en 12.00 uur zijn 1747 bestuurder gecontroleerd aan de Fellenoordstraat. Er zijn 122 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 88 km/u. Tussen 13.15 uur en 15.15 uur passeerden 326 bestuurders de radarauto aan de Ambachtenlaan. 49 passanten waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid op deze lokatie bedraagt 65 km/u.

Politie schrijft 22 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

BREDA: De politie hield op dinsdag 30 augustus een verkeerscontrole. Omstreeks 08.30 uur en 12.45 uur is er gecontroleerd bij een schoolgebouw aan de Wegedoornpage. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur is er gecontroleerd aan de Lunetstraat en Tramsingel. In totaal zijn er 17 bekeuringen uitgeschreven voor het doorrijden bij een rood verkeerslicht. Drie bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van een autogordel, 1 bekeuring werd uitgeschreven voor het niet verlenen van voorrang en 1 bestuurder is bekeurd voor niet handsfree bellen.

Winkelpersoneel houdt vrouw aan na winkeldiefstal

BREDA: Personeel van een winkel aan de Belcrumweg hield op dinsdagmiddag 30 augustus een 41-jarige vrouw uit Oosterhout aan in verband met winkeldiefstal. Personeel van de winkel had gezien hoe twee personen winkelwaar uit de schappen namen en zonder deze af te rekenen naar buiten liepen. Het personeel ging achter de dieven aan en wist ze aan te houden. De man bedreigde het personeelslid echter met een mes en wist zo te ontkomen. De politie heeft tevergeefs de omgeving afgezocht. De vrouw is overgeleverd aan de politie. Ze is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor in verzekering gesteld.

Politie neemt aangifte op van insluiping

BREDA: Op dinsdagmiddag 30 augustus betrapte bewoners van een pand aan de Haagweg een insluiper. De bewoner van het pand zag een man rondsluipen nabij zijn woning en vroeg wat hij kwam doen. Op dat moment kwam de bewoonster van het pand aanlopen met de mededeling dat haar tas weg was. De bewoner vroeg de man wat hij onder zijn jas verborgen hield en de insluiper haalde de tas tevoorschijn. De insluiper wist zich hierop echter uit de voeten te maken. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoners.

Politie houdt man aan wegens bedrog

BREDA: De politie hield op dinsdag 30 augustus een 31-jarige man uit Marokko aan. De man kwam naar het politiebureau om aangifte te doen. De politie ontdekte dat de man onder een valse naam asiel had aangevraagd in Nederland. De man is daarom opgepakt en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed na veroorzaken ongeval

KLUNDERT: Op dinsdagavond 30 augustus reed een automobilist aan de Blauwe Hoefsweg bij het uitparkeren tegen een andere personenauto aan. De man belde de politie. Deze nam hem een blaastest af. Hieruit bleek dat de 57-jarige man uit Klundert teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 705 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de man in en gaf hem een rijverbod van 8 uur. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Winkelpersoneel houdt twee personen aan voor winkeldiefstal

BREDA: Personeel van een winkel aan de Cypresstraat hield op dinsdagavond 30 augustus twee personen aan in verband met winkeldiefstal. Het tweetal, een man van 26 jaar uit Made en een 17-jarig meisje uit Oosterhout hadden winkelwaar ter waarde van 13,90 proberen te ontvreemden. Na het passeren van de kassa hield winkelpersoneel hen aan. De politie nam het tweetal mee naar het politiebureau. De man bleek nog een vonnis van 312,- of 5 dagen cel te hebben openstaan. Hij is na verhoor in verzekering gesteld. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Politie houdt man aan voor mishandeling en bedreiging

ETTEN-LEUR: De politie hield op woensdag 31 augustus even na middernacht een 47-jarige man uit Etten-Leur aan in verband met mishandeling en bedreiging. De man had even ervoor een 49-jarige man uit Moerdijk mishandeld en bedreigd met de dood op de Lange Brugstraat. De mishandeling was het gevolg van een relationeel conflict. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. De verdachte gaf de mishandeling toe en is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

BREDA: In de nacht van dinsdag 30 augustus op woensdag 31 augustus is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Dreef. De daders zijn binnen gekomen door middel van het verwijderen van een ruit aan de zijkant van het pand. De inbrekers doorzochten het pand en namen 8 flessen drank en een geldbedrag mee. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Politie neemt aangifte op van woninginbraak

BREDA: Op woensdagochtend 31 augustus is er ingebroken in een woning aan de Grote Spie. Door middel van de Bulgaarse methode hebben de daders zich toegang verschaft tot de woning. Ze hebben de gehele woning doorzocht en onder andere een grote hoeveelheid sieraden en een stereo-installatie ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoners van het pand.

Politie neemt aangifte op van autodiefstal

BREDA: Op woensdag 31 augustus is omstreeks 14.30 uur een auto gestolen aan de Nieuwstraat. Het gaat om een witte Volkswagen Caddy met kenteken 44-BT-HT. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie houdt schennispleger aan

BREDA: Dinsdag riepen medewerkers van de Spoorwegpolitie kort voor 18.00 uur de assistentie in van de regiopolitie voor de aanhouding van een 49-jarige schennispleger uit Helmond. Een conducteur, die de man in de trein had betrapt op het plegen van onzedige handelingen, wist de schennispleger aan te wijzen, waarna de politie de man heeft aangehouden en heeft meegenomen naar het bureau. Enkele uren later werd de man met een proces verbaal op zak door de politie weer in vrijheid gesteld.

Vrachtauto gekanteld op A16

BREDA: Woensdagmorgen omstreeks 8.15 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de rechterrijbaan van de Rijksweg A16 ter hoogte van de grensovergang een vrachtauto was gekanteld. De Poolse bestuurder van de vrachtwagen met aanhangwagen zat op dat moment nog in de cabine, maar zat niet bekneld. De combinatie lag in de sloot. De lading bestond uit enkele ijzeren pijpen. Politiemensen van het Korps Landelijke Politiediensten hebben de afhandeling en het onderzoek naar de aanrijding voor hun rekening genomen.

Auteur: Inge Rijgersberg