Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1a Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 40 33 2513 AA `s-GRAVENHAGE

Uw brief Ons kenmerk
AV/CAM/2005/68802

Onderwerp Datum
Wetsvoorstel WMW 31 augustus 2005

U heeft verzocht om een nadere toelichting bij mijn verzoek van hedenmorgen om de plenaire behandeling van het wetsvoorstel Wet medezeggenschap werknemers (WMW) voorlopig aan te houden.

In de schriftelijke behandeling van het wetsvoorstel is gebleken dat er bij uw Kamer nog verschillende vragen en twijfels leven over de inhoud van het wetsvoorstel. Graag had ik daar met uw Kamer over in debat getreden. Echter het heeft mij verbaasd en verrast dat daags voor het plenaire debat door een meerderheid van uw Kamer publiekelijk om intrekking van het wetsvoorstel is gevraagd. Daarmee spreekt de meerderheid van uw Kamer zich uit tegen aanvaarding van de wetsvoorstellen nog voordat de openbare beraadslaging begonnen is. Dit heeft mij ertoe gebracht uw Kamer te verzoeken de plenaire behandeling van het wetsvoorstel aan te houden. Immers, deze door uw Kamer gecreëerde situatie vraagt om nader beraad. Daarna zal ik, uiterlijk 1 oktober a.s. uw Kamer berichten over de verdere behandeling van het wetsvoorstel.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(mr. A.J. de Geus)