Gemeente Utrecht

Secretarie
Kabinet burgemeester van Utrecht
Persbericht

EMBARGO TOT WOENSDAG 31 AUGUSTUS 2005 OM 18.30 UUR

SPELD VAN DE STAD UTRECHT VOOR DE HEREN DE NOOIJ EN EMMELOT

Op woensdag 31 augustus 2005 om 18.30 uur reikt loco-burgemeester de heer drs. G.H. Abrahamse, de Speld van de Stad Utrecht uit aan de heren E.H. de Nooij en J.H. Emmelot, bestuursleden van de Stichting Wilhelminapark e.o.

De heer E.H. de Nooij (75) was de drijvende kracht achter het Comité Bescherming en Behoud Wilheminapark e.o., de Beheergroep en de Stichting Wilhelminapark. Als lid van de Beheergroep en als bestuurslid van de Stichting Wilhelminapark heeft hij een actieve rol vervuld in de planning, begeleiding en uitvoering van initiatieven rondom het Wilhelminapark.

De heer J.H. Emmelot (79) zet zich al ruim 30 jaar in voor de leefbaarheid in de stad, in het bijzonder de groene ruimte en de wandelmogelijkheden in en om het Wilhelminapark. Hij is tevens een van de medeoprichters van de Stichting Wilhelminapark. Net als de heer De Nooij is hij actief lid van de beheergroep en vanaf de oprichting bestuurslid van de Stichting Wilhelminapark. Dankzij zijn deskundigheid en inzet is Copijns oorspronkelijke ontwerp van het park in ere hersteld.