Ingezonden persbericht


Gratis workshop I-Nexus voor bedrijfsleven Utrecht:

OMZET GROOTHANDEL KAN GROTER

Utrecht, 17 augustus 2005 - Onder het motto "Haal meer omzet uit uw bestaande klanten" houdt de innovatieversneller I-Nexus op dinsdag 31 augustus in Media Plaza een bijeenkomst voor ondernemers uit de groothandelssector. De succesvolle Utrechtse handelsonderneming Neopost zal uitleggen hoe zij via een innovatief klantbeheerssysteem beter konden inspelen op de wensen van hun klant en zo hun omzet explosief konden laten stijgen.

"Iedere ondernemer wil meer klanten en meer omzet", zegt I-Nexus initiatiefnemer Seth van der Meer, in het dagelijks leven directeur van het Ankeveense Sandfire. "Maar het is niet altijd eenvoudig om dat te realiseren. In de huidige tijd van moderne communicatiemiddelen lijkt het moeilijker dan ooit om klanten voor de lange termijn te behouden en te bedienen." Het I-Nexus project is opgezet om het Utrechtse bedrijfsleven een handje te helpen, er voor te zorgen dat het weer gaat innoveren en daardoor sterker wordt, beter kan concurreren en weer kan groeien.

I-Nexus is een initiatief van Media Plaza en Sandfire. Het is tot stand gekomen met financiële steun van de Europese Unie en Innovatieve Acties Utrecht. I-Nexus is één van de projecten van de Task Force Innovatie Regio Utrecht (TFI). TFI-projecten zijn bedoeld om innovatie in de provincie Utrecht op een hoger plan te brengen. Het Utrechtse bedrijfsleven wordt door projecten als I-Nexus slagvaardiger. In dit kader houdt I-Nexus de komende maanden kosteloos workshops voor het Utrechtse bedrijfsleven. "Met de workshop op 31 augustus richten wij ons op de groothandelssector. Die is flink ontwikkeld in Utrecht, maar dreigt achterop te raken als het niet blijft innoveren en zaken als ICT slim inzet", zegt van der Meer.

Hij vervolgt: "Met Neopost hebben we een echte pionier bereid gevonden om zijn ervaringen met het bedrijfsleven te delen. Dankzij het slim verzamelen en beheren van informatie over zijn klanten, kon deze ondernemer nauwkeurig bepalen wat hun behoeften waren. Hij stemde zijn dienstverlening daarop af. Hierdoor zag hij zijn bedrijf groeien van kleine leverancier van onderdelen naar een internationale groothandel en distributeur."

Daarnaast zullen de gerenommeerde Utrechtse leveranciers Business Base en I-Nexus sponsor CSS-Solutions laten zien hoe het bedrijfsleven zelf met klantenbeheerssystemen hun eigen bedrijfsvoering kunnen verbeteren. Samen met Business Base en CSS bieden het bedrijf Stone IT en Syntens tijdens de workshop bovendien gratis kennisvouchers waarmee deelnemers gratis consultancy krijgen om snel en doeltreffend in de eigen praktijk aan de slag te gaan.

De I-Nexus workshop "Haal meer omzet uit uw bestaande klanten" wordt gehouden op 31 augustus, 1800 ?2200 uur in het Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht, Croeselaan 6, Hal 6, 3521 CA Utrecht. Ondernemers kunnen zich opgeven via www.i-nexus.nl of per e-mail aanmelding@i-nexus.nl

//Einde bericht

Zie ook http://www.veritate.net/edm/viewer.jsp?m=sfxO&s=BxqKo

Voor nadere informatie:
Steijger.communications BV
Cees Steijger
T: 036 5235331
M: 06 555 92365
cees.steijger@i-nexus.nl