Gemeente Delft

Op woensdag 31 augustus start DIA Educatie (Delftse ICT Afspraak) met een bijzondere bijeenkomst voor alle basisscholen in de Vleugel. Scholen kunnen voortaan een bijdrage vragen voor kortlopende ICT-projecten zoals het maken van digitale prentenboeken of klassenkranten. Nu alle scholen voorzien zijn van moderne computervoorzieningen en netwerken, is DIA Educatie gericht op de toepassing van ICT in het onderwijs. Scholen kunnen op de start-bijeenkomst kennismaken met ICT-projecten en de nieuwe website van DIA, en de eerste projecten aanmelden.

Scholen kunnen voortaan tweemaal per jaar subsidie aanvragen voor kortlopende ICT-projecten (maximaal één schooljaar) die aansluiten op de dagelijkse praktijk van de school. DIA-Educatie wil op deze manier stimuleren dat zoveel mogelijk scholen met allerlei projecten meedoen. Scholen kunnen zich ook gezamenlijk inschrijven voor projecten. Alle projectresultaten verschijnen op de nieuwe DIA-website zodat van elkaars projecten te leren valt.

Op de startbijeenkomst op 31 augustus voor alle Delftse basisscholen zijn de Papaver, VAK en de Delftse musea aanwezig om hun digitale aanbod te presenteren en om met scholen in gesprek te gaan over ICT-mogelijkheden. OnderwijsAdvies presenteert twee projecten die in opdracht van DIA centraal worden aangeboden: het maken van een digitaal prentenboek en het maken van een klassenkrant.

DIA is in 2000 gestart als een gezamenlijk initiatief van scholen en de gemeente om de integratie van ICT in het Delftse onderwijs te realiseren. Met een gezamenlijke financiering, deels uit de EZH-gelden, is het gelukt
alle scholen te voorzien van moderne computerapparatuur. Vorig jaar hebben de gemeente en de scholen afgesproken DIA voort te zetten tot 2009 en daarvoor is gezamenlijk 3 miljoen euro gereserveerd.

Voor de redactie
U en uw fotograaf zijn van harte welkom om bij de startbijeenkomst in de grote zaal van wijkaccommodatie De Vleugel (Aart van de Leeuwlaan 4) aanwezig te zijn. Het programma start om 13.00 uur.
Nadere informatie bij: Sharon Buys, gemeente Delft, tel. 260 29 75.
-----------------------

---- --