Ingezonden persbericht

Nebato en Te Strake zoeken samenwerking

EINDHOVEN/DEURNE - 31 augustus 2005, Nebato uit Eindhoven en Te Strake uit Deurne zijn in gesprek over een fusie op basis van gelijkwaardigheid. Beide bedrijven ontwikkelen en produceren complexe mechatronica systemen, machines en onderdelen ten behoeve van Original Equipment Manufacturers (OEM's) op het gebied van onder andere elektronica, semi-conductors en medische producten. De voorgenomen fusie heeft versnelde groei, technologische verdieping, professionalisering en verbetering van de concurrentiepositie tot doel. Nebato en Te Strake zijn complementair aan elkaar, hetgeen nieuwe groeikansen oplevert. De komende weken worden de details van de gewenste samenwerking doorgesproken. Naar verwachting kan in oktober 2005 de afronding plaatsvinden.

Met de voorgenomen fusie komen Nebato en Te Strake tegemoet aan de wensen van klanten. Deze OEM's opereren in een markt met hevige concurrentie, waar de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Zij zoeken naar een intensiever partnerschap, waarbij leveranciers als Nebato en Te Strake mede investeren in het ontwikkelings- en productieproces. De strategie, ambitie en cultuur van beide bedrijven sluiten dusdanig op elkaar aan dat zij deze uitdaging van klanten gezamenlijk kunnen oppakken.

Over Te Strake

Te Strake ontwikkelt en produceert complexe mechatronica systemen, machines en onderdelen ten behoeve van Original Equipment Manufacturers op het gebied van elektronica, semi-conductors, grafische producten en medische producten. Te Strake telt 265 medewerkers en behaalde in 2004 een omzet van 42 miljoen euro. Het bedrijf is gevestigd in Deurne, Venray, Nijmegen en China. Te Strake heeft net een herinrichting van de organisatie achter de rug en heeft zich daarmee weer een goede basis voor verdere groei verworven. Bij de presentatie van het jaarverslag 2004 heeft Te Strake de verwachting uitgesproken verder te kunnen groeien, zowel in Nederland als in China. Doordat de activiteiten van Te Strake en Nebato elkaar uitstekend aanvullen nemen de groeikansen verder toe.

Over Nebato

Nebato creëert, realiseert en optimaliseert mechatronica systemen. Nebato omvat vijf business units met ieder een eigen specialiteit. Nebato Metaalbewerking is gespecialiseerd in de bouw van frames voor machines en apparaten. Nat- en poederlakbewerkingen van metaal vinden plaats bij Nebato Finishbedrijf. Nebato Combimetal is de businessunit voor eenmalige projecten en prototypes. Prometal (Tsjechië) is een verspanend bedrijf voor kleine series dat ook producten assembleert. De business Unit Module & apparatenbouw staat al dicht bij het gewenste partnerschap met klanten. Deze business unit ontwikkelt, produceert en test producten in samenwerking met klanten.
Nebato telt 360 medewerkers en realiseerde in 2004 een omzet van 42 miljoen euro. Eindhoven is de thuisbasis. Nebato heeft vestigingen in Bergeijk en Tsjechië.

---

Noot voor de redactie (