BP Nederland


BP introduceert Kennis voor Kids in Nederland

31-08-2005

Capelle aan den IJssel, 31 augustus 2005 BP Nederland heeft vandaag op de grootste basisschool van het land, de Openbare Basis School West in Capelle aan den IJssel, het startsein gegeven voor Kennis voor Kids. Onder de naam van dit programma bieden BP medewerkers basisscholen op een aantal manieren hun hulp aan, met name bij het uitvoeren van het curriculum als het gaat over onderwerpen als wetenschap, techniek, energie en milieu. Zij doen dit onder meer aan de hand van praktische lesmaterialen die BP speciaal voor dit doel heeft ontwikkeld.

De lesmaterialen zijn samengesteld in nauwe samenwerking met onderwijs deskundigen en sluiten naadloos aan bij het curriculum dat leerlingen volgen voor deze onderwerpen. Er zijn verschillende materialen ontwikkeld, bijvoorbeeld om uit te leggen wat chromatografie is en hoe zonne-energie werkt. Kinderen gaan zelf op een praktische manier met deze onderwerpen aan de slag door het uitvoeren van simpele proefjes en testen. Hierbij worden zij geholpen door hun eigen leraar en een medewerker van BP.

Kennis voor Kids is afgeleid van een programma dat door BP in het Verenigd Koninkrijk al bijna 40 jaar met succes wordt toegepast (Schools Link) en is bestemd voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van de basisschool. Het progamma start als een pilot op drie basisscholen in Capelle aan den IJssel (waar het hoofdkantoor van BP in Nederland is gevestigd): op de Openbare Basisschool West, de Montessorischool en de Capelse Schoolvereniging. Het is de bedoeling om Kennis voor Kids in de tweede helft van volgend jaar uit te breiden naar andere plaatsen in Nederland waar BP actief is.

BP ondersteunt overal ter wereld activiteiten op het gebied van educatie om zo een steentje bij te dragen aan het realiseren van een duurzame samenleving. Hierbij besteedt het bedrijf met name aandacht aan onderwerpen als wetenschap, techniek, energie en milieu - die nauw aansluiten bij BPs activiteiten. Nieuwe kennis en vaardigheden vergroten de kansen en mogelijkheden van kinderen om zich verder te ontplooien hetgeen voor BP en andere bedrijven belangrijk is met het oog op de kwaliteit van de toekomstige arbeidsmarkt, met name op het vlak van wetenschap en techniek. Bovendien helpt BP graag een handje mee om kinderen meer te leren over energie, omdat dit onderwerp een grote rol speelt in het dagelijkse leven. Daarnaast vormen deze activiteiten een goede mogelijkheid voor BP medewerkers om zich verder te ontwikkelen en een rol in de maatschappij te spelen.

Contactgegevens
Voor algemene vragen betreffende de activiteiten van BP in Nederland kunt u contact opnemen met Jacoline Poldervaart (Hoofd afdeling Communications & External Affairs)

Afdeling Communications & External Affairs
Rivium Boulevard 301
2909 LK Capelle aan den IJssel
Postbus 1131
3000BC Rotterdam
T 010 - 249 1000
F 010 - 249 1150
E info@bp.nl