Pharming Group N.V


Pharming's Recombinant Humaan Fibrinogeen Geselecteerd Voor Project Amerikaanse Leger ...

Leiden, 31 augustus, 2005. Biotechnologiebedrijf Pharming Group N.V. (Pharming) (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) maakt vandaag bekend dat haar recombinant humaan fibrinogeen (rhFIB) product is geselecteerd voor een project van het Amerikaanse leger.

Pharmings rhFIB zal gebruikt worden in een onderzoeksproject van het Amerikaanse leger, dat zich richt op de ontwikkeling van fibrinezwachtels. Voor de levering van rhFIB en technische deelname aan het project, zal Pharming het komende jaar betalingen ontvangen.

We zijn blij met de selectie van ons recombinant humaan fibrinogeen product voor het project van het Amerikaanse leger, zei Samir Singh, CBO van Pharming. Gezien het commerciële potentieel van rhFIB, is Pharming van plan dit unieke materiaal te leveren voor de ontwikkeling van een aantal eindproducten.

Pharming richt zich in eerste instantie op het ontwikkelen van recombinant humaan fibrinogeen als een tussenproduct voor levering aan bedrijven en instellingen. Daarnaast ontwikkelt Pharming eigen eindproducten op basis van rhFIB, zoals de recombinante weefsellijm voor de beheersing van bloedingen in trauma situaties.

Recombinant humaan fibrinogeen
Humaan fibrinogeen is een natuurlijk oplosbaar bloedeiwit, dat onoplosbare fibrine polymeren kan vormen om bloeding te stoppen. Op basis van deze unieke functionele eigenschap van fibrinogeen, zijn weefsellijmproducten ontwikkeld, die worden gebruikt om zwaar bloedverlies tijdens operaties of bij verwondingen te voorkomen. De commercieel beschikbare fibrinelijmen zijn gebaseerd op fibrinogeen gezuiverd uit menselijk donorbloed. Echter, de veiligheid van fibrinogeen uit plasma en van bloedproducten in het algemeen wordt als laag gezien, constante kwaliteit is moeilijk te realiseren en de aanvoer van deze producten is onvoorspelbaar.

Pharming heeft een productiesysteem ontwikkeld met hoge expressie van recombinant humaan fibrinogeen. De resultaten tonen aan dat de structuur en functie van Pharmings rhFIB vrijwel identiek is aan plasma fibrinogeen. Daarnaast zijn de productiekosten naar verwachting aanmerkelijk lager in vergelijking met plasma fibrinogeen en aan een marktvraag van meer dan 1000 kg per jaar kan makkelijk worden voldaan.

Pharming ontwikkelt ook een volledig recombinante weefsellijm (rTS) om de uit plasma afkomstige fibrinelijm te vervangen Met de overname van patenten en licenties voor de productie en zuivering van rhFIB en rTS, heeft Pharming haar patentpositie aanzienlijk versterkt en zal tijd en middelen kunnen besparen met de ontwikkeling van deze producten.

Pharming Group N.V.
Pharming Group N.V. richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor niet of moeilijk behandelbare ziekten. Pharming heeft producten in ontwikkeling voor potentiële behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een ver ontwikkelingsstadium - recombinant humaan C1 remmer voor erfelijk angio-oedeem (Fase III) en recombinant humaan lactoferrine voor voedingstoepassing. Pharmings geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: www.pharming.com

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risicos, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

(C) 2005 Pharming Group N.V.