KNWV

Nieuwsbericht Zeilen


30-8-2005

Team Peter Peet wint de eerste kwart finale van het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen

Met prachtig weer werd vandaag de eerste kwartfinale van het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen verzeild. De wedstrijd ging tussen het team van Peter Peet, winnaar van het Delta Lloyd
Provinciaal Kampioenschap van Zuid-Holland en het team van Rob Koppelaar, winnaar van het Provinciale Kampioenschap
Limburg/Gelderland.

De eerste wedstrijd werd gewonnen door het team van Peter Peet. De tweede wedstrijd begon gelijk al met een protest nog voordat het startsignaal was gegeven en dat betekende voor het team van Rob Koppelaar dat hij tijdens de wedstrijd een strafrondje moest draaien. Uiteindelijk maakte dit voor het team van Rob niets meer uit want het team van Peter Peet lag zover voor dat ze zeker waren van de tweede overwinning en dus van deze eerste kwartfinale.

Zaterdag zal het team van Peter Peet in de halve finale strijden om die zo gewilde plaats in de finale. Vorig jaar ging de finaleplaats aan zijn neus voorbij dit jaar gaat het team van Peter er helemaal voor! Peter:Het varen in de Yngling viel me alles mee, het ging eigenlijk wel goed. Ik ben benieuwd tegen wie we zaterdag mogen varen, de tegenstand is niet gering.

Vanmiddag werd ook de eerste ronde van het eerste Nederlandse
Kampioenschap Matchracen voor studenten gevaren. Het team van MayDay uit Groningen nam het op tegen het team van DSZV Euros uit Enschede. Het team van Mayday won deze strijd en mag komende zaterdag deelnemen in de halve finale. Stuurman Jeroen Meijer van MayDay over hun overwinning: Het was leuk om te varen en het was voor het publiek leuk om naar te kijken. Matchracen is gemakkelijk te volgen vanaf de kant met die korte wedstrijden en maar twee boten, je kunt onder een kopje koffie even een wedstrijdje volgen. De jongens van MayDay vonden het niet gemakkelijk om voor de haven van IJmuiden te varen, zij moesten er tijdens de wedstrijd nog achter komen dat ze naast de draaiende wind ook nog te maken hadden met stroom.

Naast deze twee wedstrijden werden er gedurende de dag ook nog zeilclinics gegeven door het Watersportverbond. Jong of oud, beginner of gevorderde iedereen kon meedoen. Met het mooie weer van vandaag waren er dan ook continu bootjes op het water te vinden.