Gemeente Wijk bij Duurstede

Transparant
Transparant

Aangifte loont!

Geld terug voor ziektekosten?
Veel mensen kunnen bij de Belastingdienst geld terugkrijgen voor de gemaakte ziektekosten. Denk niet: dit geldt toch niet voor mij! Soms kan zelfs het betalen van een ziektekostenpremie al voldoende zijn om in aanmerking te komen voor teruggave. Maar ook andere ziektekosten kunt u aftrekken van de belasting, zoals dieetkosten, een hoorapparaat of, zoals vaak het geval is, een combinatie van verschillende kosten. Door al die kosten op te voeren, kunt u eventueel geld terug krijgen van de Belastingdienst, óók als u weinig of geen belasting betaalt. Maar dan moet u wel eerst aangifte doen!

Aftrek buitengewone uitgaven
Door gebruik te maken van deze zogenaamde aftrek buitengewone uitgaven kunnen nu ook mensen met een laag inkomen (waaronder gehandicapten, chronisch zieken en ouderen) geld terugkrijgen. Dat komt door een speciale regeling: de Tegemoetkoming buitengewone uitgaven (Tbu). Ook voor hen geldt: Aangifte loont!

Advies
Het doen van belastingaangifte is voor veel mensen een hele opgave. Gelukkig zijn er veel organisaties die daarbij kunnen adviseren of helpen. Op de website www.aaangifteloont.nlkunt u snel en gemakkelijk zien waar u in de buurt terecht kunt met allerlei vragen over uw belastingaangifte. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met het Buro Sociaal Raadslieden in Wijk bij Duurstede, tel. 562605.


* Geplaatst op: 31-08-2005 09:27:11