Ingezonden persbericht


Published: 07:30 31.08.2005 GMT+2 /HUGIN /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: 26 miljoen euro orders technologie offshoremarkt

Positieversterking in internationale offshoremarkt

Gouda, 31 augustus 2005 - Imtech (technische dienstverlening) heeft haar positie in de offshoremarkt aanzienlijk versterkt met drie orders ter waarde van ruim 26 miljoen euro. De orders omvatten de implementatie en installatie van hightech oplossingen aan boord van drie offshore- en kraanschepen. De opdrachten hangen mede samen met de toenemende internationale vraag naar olie en gas.

In opdracht van eigenaar Allseas via haar strategische partner Wärtsilä zal Imtech de technologie verzorgen aan boord van het nieuwe 225 meter lange offshoreschip 'Audacia'. Aan boord bevindt zich een geavanceerde pijpenleginstallatie voor het leggen van pijpleidingen voor exploitatie van olie en gas.

In Singapore zal Imtech in opdracht van de Sembawang Shipyard verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de technologie aan boord van de 'Sapura 3000'. Dit is een ruim 150 meter lang 'heavy' kraanschip dat ook als pijpenlegger kan functioneren.

In opdracht van het Chinese Zhongtie Major Bridge Engineering zal Imtech een deel van de technologische inrichting verzorgen aan boord van de ' Tianji', 's werelds grootste kraanschip dat wordt gebouwd op de Zhejiang Shipyard in Ningbo in China. De bij deze opdracht noodzakelijke elektrische panelen worden gebouwd door Zhenjiang Marine Electrical Appliance, Imtech's partner in China.

Op alle schepen is Imtech verantwoordelijk voor een groot deel van de complete automatisering, geïntegreerde brug, geïntegreerde energieopwekking, aandrijving en voortstuwing. Op de 'Sapura 3000' en de 'Audacia' wordt tevens een dynamisch positioneringsysteem aangelegd waarmee het mogelijk is om onder elke weersomstandigheid op zee nauwkeurig te manoeuvreren. Imtech heeft deze contracten onder meer ontvangen door bewezen capaciteiten, innovatieve en daardoor concurrerende aanbiedingen, alsmede door de beschikbaarheid van een sterke referentielijst op het gebied van zeer gespecialiseerde geïntegreerde automatiseringsoplossingen aan boord van complexe schepen.

Alle drie de projecten worden gerealiseerd door Imtech Marine & Offshore, de in maritieme technologie gespecialiseerde divisie van Imtech, en zullen in 2006 worden opgeleverd.

Deze opdrachten passen in de strategie van Imtech zich te ontwikkelen tot een sterke internationale technologiespeler, niet alleen in de offshoremarkt maar ook in de civiele maritieme markt en de markt van marineschepen. Onlangs kondigde Imtech al aan in China een maritieme opdrachtenportefeuille te hebben opgebouwd voor het verzorgen van technologische oplossingen aan boord van ruim 130 schepen met een gezamenlijke waarde van circa 80 miljoen euro.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 14.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Engeland, Spanje en is tevens actief in Oost-Europa. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 Index.

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda Nederland Tel +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl