Gemeente Zwolle

Zeven leden gezocht; Adviesraad voor begraafplaats Kranenburg

De gemeente Zwolle heeft besloten om een adviesraad in het leven te roepen voor de begraafplaats Kranenburg. De adviesraad heeft als doel het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de mensen, die een graf, urn of gedenkplaats hebben op Kranenburg. Zo kunnen zij een bijdrage leveren aan het beheer en onderhoud van de begraafplaats voor nu en in de toekomst. De raad gaat bestaan uit maximaal zeven deelnemers. Vanuit de gemeente worden zij ondersteund met de secretariële werkzaamheden.


1
De gemeentelijke begraafplaats Kranenburg heeft een geheel eigen bijzonder karakter. Het is belangrijk om dit zo te behouden. De adviesraad kan gevraagd en ongevraagd advies geven over bijvoorbeeld cultuuruitingen op de begraafplaats. Daarnaast wil de gemeente graag van hen horen hoe het reglement gedenktekens met de tijd kan meegaan. Ook is de adviesraad een klankbord voor de gemeente om nieuw en oud beleid te toetsen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie hebben, dan kunt u bellen met de heer A.H. Mulder van de eenheid Publiekszaken, telefoon (038) 498 40 19.


---