Ingezonden persbericht


Western Digital benoemt Arif Shakeel tot CEO

Voormalig CEO Massengill blijft aan als Executive Chairman of the Board

Amsterdam, 31 augustus 2005 - Western Digital heeft Arif Shakeel benoemd tot Chief Executive Officer. De benoeming gaat in op 1 oktober 2005. Shakeel (50) was al President en Chief Operating Officer en zal naast CEO ook President blijven. Matt Massengill doet afstand van de titel CEO, maar blijft actief betrokken bij de onderneming als Executive Chairman van de Raad van Bestuur. Daarnaast onderhoudt hij ook de contacten met aandeelhouders en andere strategisch betrokkenen.

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de opvolging en selecteerde Shakeel als opvolger van Massengill, toen deze aangaf Executive Chairman te willen worden, nu hij sinds 2000 CEO was. Zowel Shakeel als Massengill begonnen hun carrière bij Western Digital halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw. Shakeel heeft de laatste zes jaar besteed aan de ontwikkeling van WD tot één van de vooraanstaande producenten van hard drives voor computers en consumentenelektronica. Onder hun gezamenlijke leiding heeft het bedrijf zich geconcentreerd op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten, efficiënte productie en asset management, en op optimale relaties met klanten en binnen de supply chain.

Onder leiding van Shakeel en Massengill verdubbelde W D bijna zijn omzet, van $2,0 miljard in het fiscale jaar 2000 tot $3,6 miljard in het fiscale jaar 2005. Verder groeide de winstgevendheid sterk en versterkte het bedrijf zijn kaspositie. Daarmee is WD het bedrijf met de beste resultaten op basis van geïnvesteerd kapitaal in de hard drive-markt.

Shakeel is sinds januari 2002 President en maakt sinds september 2004 deel uit van de Raad van Bestuur. De functie van COO vervult hij vanaf april 2001. Hij startte bij WD als Product Marketing Manager in 1985 en was vervolgens Vice-President Marketing, Vice-President Business Development, Vice-President Far East Sales en Vice President of Materials voor Azië.

Shakeel behaalde een Bachelor of Science in Mechanical Engineering aan de Memphis State University en een MBA van Pepperdine University.

###

Over WD
Western Digital, één van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.

Ingezonden persbericht