Ingezonden persbericht


Internet Security Systems breidt Managed Intrusion Detection & Prevention Service uit

Verbeterde netwerkbeveiligingsdienst beschikbaar voor bredere klantengroep

Capelle a/d IJssel, 31 augustus 2005 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) heeft zijn Managed Intrusion Detection & Prevention Service (IDP/IPS) uitgebreid. Met de nieuwe mogelijkheden is de dienst inzetbaar voor meer bedrijven en beschikken bestaande klanten over nog meer opties. Een belangrijke nieuwe mogelijkheid is extra ondersteuning voor beveiligingsproducten van vooraanstaande derde partijen. Maar ook de geïntegreerde opties voor kwetsbaarhedenbeheer en een gelaagd prijsmodel komen tegemoet aan de eisen van bedrijven van elke omvang: van kleine organisaties tot en met grote ondernemingen.

De Managed Intrusion Detection & Prevention Service van ISS biedt netwerken en servers complete bescherming en blokkeert bedreigingen en ongeautoriseerde toegang vanaf interne of externe bronnen. De service is beschikbaar in diverse varianten die aansluiten op de behoeften van bedrijven voor wat betreft omvang, budgetten of investeringen in andere oplossingen. Op basis van de nieuwe mogelijkheden kunnen organisaties bestaande beveiligingsproducten optimaal benutten en voldoen aan regelgeving. Bovendien verkleinen ze risico's op systeemschade, downtime, lekken van vertrouwelijke informatie en financiële schade.

"Als de eerste leverancier die managed security services bood, loopt ISS met dit uitgebreide aanbod weer voorop in de markt", zegt Jos Nijsen, Managing Director Benelux bij ISS. "Na de recente updates van onze managed firewall services bieden we nu extra platformondersteuning en een gelaagd prijsmodel voor onze managed IDS/IPS. Daarmee hebben vrijwel alle bedrijven toegang tot 24/7-beveiligingsanalyses en optimale bescherming."

Naast de ondersteuning voor zijn RealSecure- en Proventia IDS/IPS-technologieën ondersteunt ISS nu ook IDS/IPS-technologie van bedrijven als Cisco, 3Com en McAfee. Op dit moment is 40% van de beveiligingsapparatuur die ISS ondersteunt, van andere leveranciers.

"Alle soorten bedrijven in uiteenlopende sectoren moeten met een beperkt budget inspelen op de uitdagingen van een snel veranderende beveiligingsomgeving", zegt Loren Rudd, Research Analyst bij Frost & Sullivan. "Met een aanbod van platformonafhankelijke en op maat gesneden managed security-oplossingen vergroot ISS zijn toegevoegde waarde ten opzichte van partners en potentiële klanten."

De expertise en kennis van het ISS X-Force R&D-team zijn cruciaal voor de ISS Managed Security Services. X-Force signaleert al zeven jaar meer risicovolle kwetsbaarheden dan alle andere onderzoeksgroepen en concurrenten samen. Daarmee beschermt ISS zijn klanten tegen bedreigingen en biedt het bedrijf unieke preventieve bescherming op basis van het ISS Proventia Security Platform.

De nieuwe uitgebreide Managed Intrusion Detection and Prevention Service is per direct beschikbaar.