Time : 4:29:30 PM
Date : Wednesday, August 31, 2005
Sender Name: FREE RECORD SHOP BELGIUM

Grote games inruilactie : Played it ? Trade it!
Klant ontvangt cash of korting bij aanschaf van een nieuwe game

Free Record Shop start grote inruilactie voor de 4 miljoen games die in de Belgische huiskamers rondslingeren

De gamesmarkt is 'booming' en Free Record Shop speelt hierop in met een unieke inruilactie voor gebruikte games. Wie stapels computerspelletjes thuis heeft liggen, ontvangt cash in retour of een forse korting op de aanschaf van een nieuwe game. De winkelketen brengt de ingeruilde titels weer in omloop, zodat andere gamers de computerspelletjes van nog geen paar maanden oud voor een lage prijs kunnen aankopen.

Vorig jaar zijn in België ruim 1,2 miljoen (console) games verkocht. Dit houdt in dat er sinds de introductie in 2001 van de nieuwe generatie spelcomputers van Sony, Nintendo en X-box, naar schatting 4 miljoen games in roulatie zijn. De verwachting is dat deze hoeveelheid over drie jaar zal zijn verdubbeld, hetgeen een enorme potentie betekent voor het aanbod gebruikte games. De winkelketen kondigt het concept aan met de slogan: Played It? Trade It!

Free Record Shop, ervaren op het gebied van inruilacties, heeft hoge verwachtingen van Played It? Trade it! "We hebben vorig jaar in een aantal winkels een proef gedaan en daaruit blijkt dat er bij gamers een grote behoefte bestaat om na verloop van tijd een game in te ruilen", aldus Free Record Shop. "Het mes snijdt bovendien aan twee kanten. Wie inruilt krijgt korting of cash en wie niet altijd in staat is om een nieuwe game te kopen, schaft bij ons tegen een lage prijs toch een relatief jonge toptitel aan."

Contactpersoon Free Record Shop
Jean-Pierre Demeuter - Commercieel Manager
tel kantoor : 03/870 57 60GSM : 0485/55 63 05
e-mail : jpdemeuter@frs.be