Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 31 augustus 2005

(
Regio Kwaliteit gevelelementen bepaalt inbraakrisico
Politie Hollands Midden adviseert kritisch te zijn als consument!

Politie Hollands Midden waarschuwt voor kunststof, aluminium en houten gevelelementen die bij aanschaf een verhoogd inbraakrisico met zich mee brengen. Deze waarschuwing komt nadat bekend is geworden dat van bepaalde typen kunstofkozijnen de glaslatten gemakkelijk zijn te verwijderen. Vervolgens zijn de ruiten eenvoudig uit te nemen en kan de woning worden betreden. Inbrekers krijgen zo vrij spel. In Hollands Midden hebben zich dergelijke inbraken nog niet voorgedaan.

Toch komt Hollands Midden met het advies om als consument kritisch te zijn en te letten op kwaliteit. Naast kunststof gevelelementen van een goede kwaliteit worden er helaas ook van slechte kwaliteit gefabriceerd. Dit geldt echter niet alleen voor kunststof gevelelementen, maar ook voor aluminium en houten elementen. Voor al dit hang- en sluitwerk geldt dat er gekeken moet worden naar de kwaliteitskenmerken. Het hang- en sluitwerk moet voorzien zijn van het SKG merkteken met één of twee sterren. Bij de nieuwbouw moeten de gevelelementen voorzien zijn van een KOMO keurmerk.
Er zijn voldoende inbraakwerende gevelelementen en hang- en sluitwerk in de handel. Het is dan ook verstandig om als consument kritisch te zijn en uitsluitend te kiezen voor goedgekeurde producten. "Wie voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten", komt meestal bedrogen uit!

Gouda inbraak in woning, auto weg
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Mondlanestraat. Op woensdag 31 augustus, na middernacht, zijn inbrekers de woning aan de voorzijde binnengedrongen en hebben zij onder andere diverse bankpasjes, een tas en een rijbewijs buit weten te maken. Bij de inbraak zijn tevens de autosleutels ontvreemd en hebben de verdachten de auto die op de oprit stond meegenomen. Het gaat om een felblauwe metallic Opel Zafira, de auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd. De bewoners hebben aangifte gedaan, het onderzoek wordt voort gezet.

Lekkerkerk Controle vissers
Agenten hebben op dinsdag 30 augustus, omstreeks 21.00 uur, vissers op de Kerkweg ter hoogte van de Loet gecontroleerd op de aanwezigheid van een sportvisakte. Drie vissers, twee 16-jarige en één 19-jarige allen afkomstig uit Capelle aan den IJssel bleken niet in het bezit te zijn van een sportvisakte en hebben ieder een bekeuring gekregen á 30 euro. De politie heeft als taak vissers te controleren op de aanwezigheid van de verplichte sportvisakte. Wetgeving is namelijk één van de middelen om de mens aan te spreken op hun verantwoordelijkheden ten aanzien van de natuur. Om bedreigde vissoorten te beschermen, overbevissing tegen te gaan en het welzijn van de vis te waarborgen zijn deze wetten opgesteld.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhouding na doorrijden na aanrijding
De politie heeft gisteren een persbericht (zie hieronder) verstuurd met een getuigenoproep van een aanrijding op de Sternendaal waarna de bromfietser vervolgens is doorgereden. De bestuurder van de bromfietser, een 19-jarige man uit Nieuwerkerk, is inmiddels aangehouden en heeft in zijn verklaring bekend tegen de vrouw te zijn opgereden. Omdat hij geschrokken was van de aanrijding en onverzekerd rond reed is hij weggelopen. De politie heeft hem kunnen aanhouden, nadat de vrouw een gestalde brommer herkende als de brommer die haar aangereden had. De politie heeft hier direct op geacteerd en kon de man aanhouden.

De politie is op zoek naar een bestuurder van een brommer die op vrijdag 26 augustus rond 15.30 uur, een fietsster heeft aangereden. De fietsster, een 42-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel, reed samen met haar dochtertje over het fietspad van het Sternendaal richting het Lupineveld. Vlak voor de bocht hoorde zij een brommer naderen. De brommer heeft waarschijnlijk de bocht te ruim genomen en is tegen de fietsster aangekomen waardoor de fietsster is gevallen. De brommer is afgeslagen en de bestuurder is lopend met de brommer aan zijn hand weggegaan zonder zijn identiteit bekend te maken. De vrouw is door de huisarts nagekeken en heeft letsel aan haar hand. Getuigen en de bestuurder van de brommer worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --