Politie Zaanstreek-waterland


18:29 30-AUG-05
WORMER, DE AKER

Buurman overloopt insluiper

De politie heeft een 38-jarige Zaandammer meegenomen die was aangehouden door een bewoner van De Lely. De Zaandammer had een garagedeur bij een woning geopend en was naar binnen gelopen. Toen hij even later naar buiten kwam, zonder iets mee te nemen, werd hij door de getuige aangehouden. Omdat de man nog moet worden gehoord voor enkele andere zaken werd hij in verzekering gesteld en ingesloten.

19:58 30-AUG-05
PURMEREND, PURMERSTEENWEG

Overmoedige bromfietser aangehouden

De politie heeft een 41-jarige man uit Purmerend aangehouden nadat hij tegen surveillerende agenten zijn middelvinger opstak terwijl hij zonder helm op een bromfiets voorbij reed. De man ging er vandoor maar na enig speurwerk troffen de agenten de bromfiets voor een koffieshop aan waar binnen de verdachte werd aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn want hij blies aan het bureau bijna drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid. Na verhoor werd de verdachte met processen-verbaal voor belediging van een politieambtenaar, rijden onder invloed en rijden zonder helm op vrij gelaten.

21:15 30-AUG-05
MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244
Tweehonderd op Provincialeweg
De politie heeft dinsdagavond bij een snelheidscontrole een auto met 200 km per uur voorbij zien rijden. Eerder op de avond was al een auto met een snelheid van 174 km per uur voorbij gereden terwijl de maximumsnelheid ter plaatse 100 km per uur is. Honderd voertuigen werden vanwege te hoge snelheid op de foto gezet waarbij de apparatuur opgesteld stond in de richting van de Rijksweg A7. De kentekenhouders krijgen binnenkort een bekeuring in de bus. Overschrijdingen van meer dan 30 km per uur worden geregistreerd en afhankelijk van de voorgeschiedenis van de bestuurder levert zo'n overtreding een forse boete of een dagvaarding op. Van de bestuurders die de maximumsnelheid met 50 km of meer overschreden wordt het rijbewijs ingevorderd en bij zeer grove overtredingen kan een onderzoek naar de geschiktheid om motorrijtuigen te besturen worden ingesteld.

08:15 31-AUG-05
PURMEREND, DR. J.M. DEN UYLLAAN
Bromfietser aangehouden
Een 29-jarige man uit Purmerend werd door de politie staande gehouden omdat hij op een onverzekerde bromfiets zonder helm reed. Aan het politiebureau weigerde de man iedere medewerking aan een controle van zijn bromfiets en gaf de contactsleutel niet af. Na aanhouding werd de man gefouilleerd en kwam de sleutel alsnog voor de dag. Op de rollentestbank gaf de bromfiets te veel vermogen af. Van het opvoeren, zonder helm rijden en niet meewerken wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd de verdachte in vrijheid gesteld.

15:04 30-AUG-05
ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG
Winkeldievegge verzet zich tegen aanhouding
De politie heeft een 35-jarige Amsterdamse aangehouden die in een bouwmarkt was betrapt op diefstal en zich vervolgens verzette tegen de aanhouding. Personeel had gezien dat de vrouw een vaas in haar tas stopte en een barbecue over het poortje bij de kassa tilde waarna zij probeerde zonder te betalen met de goederen te vertrekken. Toen politieagentes arriveerden werd de vrouw recalcitrant en verzette zich hevig toen de agentes haar wilden boeien. De verdachte werd na verhoor met een proces-verbaal voor winkeldiefstal en verzet tegen de politie heengezonden.

02:08 31-AUG-05
ZAANDAM, TWISKEWEG
Dronken man vernielt auto
De politie heeft een 52-jarige man uit Zaandam aangehouden die wordt verdacht van vernieling van een auto. De, naar zijn zeggen, alcoholverslaafde man was dronken en kwaad op Turkse mensen in het algemeen. Hij haalde uit zijn box een zware moersleutel en deed die in een tas. Vervolgens gooide hij de tas hard tegen de eerste de beste auto waar Turkse mensen in zaten. Door het gooien met de verzwaarde tas is een deuk in de motorkap van de auto ontstaan. De verdachte werd in de loop van de dag, na verhoor, heengezonden.

23:25 30-AUG-05
PURMEREND, GAASTERLAND
Politie pakt verdachten vernieling ruiten
De politie heeft een 27-jarige Purmerender en een 24-jarige man uit Amsterdam aangehouden die worden verdacht van vernieling van meerdere ruiten van een woning. Het glaswerk van de voordeur was vernield en twee dubbelglas ruiten van de keuken waren met grote stenen vernield waardoor in de woning een ravage was ontstaan. Getuigen konden de politie op het spoor van de verdachten zetten en na enig speurwerk werden de mannen in de woning van de Purmerender aangehouden. De oorzaak van de vernielingen moet vermoedelijk worden gezocht in een verbroken relatie van de oudste verdachte.

04:07 31-AUG-05
ZAANDAM, WIBAUTSTRAAT
Hardnekkige herriemaker ingesloten
Een hardnekkige herriemaker is door de politie aangehouden en ingesloten. Na aanhoudende muziekoverlast namen de agenten de geluidsinstallaties van de Zaandammer in beslag. Vervolgens ging de man op zijn balkon staan schreeuwen. Om de buurtbewoners nog enige nachtrust te gunnen is de verdachte meegenomen. In de loop van de dag is de man verhoord en in vrijheid gesteld.

07:30 31-AUG-05
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
Motorrijder hardleers
Een 38-jarige motorrijder uit Volendam bleek nogal hardleers. Eind vorig jaar werd vanwege zijn rijgedrag en snelheid het rijbewijs ingevorderd waarna hij van de rechter een ontzegging kreeg. Woensdagochtend werd de man betrapt op het meerdere malen negeren van een inhaalverbod en het overschrijden van de maximumsnelheid met dan 31 km per uur.

12:31 31-AUG-05
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
Snelheidscontrole
De politie heeft bij een snelheidscontrole 109 voertuigen gefotografeerd. Ruim 10% van de gemeten snelheden was hoger dan de maximaal toegestane 50 km per uur. Het statief met de foto- en radarapparatuur stond woensdagochtend opgesteld in de richting van Hoorn.


---- --