Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting:

Bert Top 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


31 augustus 2005


ELBURG - Controle op Randmeren


De politie heeft dinsdag (30/08) op de Randmeren een controle gehouden op motorboten en vissers. In totaal controleerde de politie zeven motorboten, twee booteigenaren konden geen vaarbewijs/registratiebewijs tonen. Van de 29 gecontroleerde vissers waren er drie niet ibn het bezit van een akte en één visser had geen vergunning.


NUNSPEET - Negentien bestuurders in de fout

De wijkagent heeft dinsdagavond samen met enkele collega's een controle gehouden in de wijk Nunspeet-Oost.
Het accent lag op snelheid, alcohol en verlichting.
Er werden 19 bestuurders bekeurd. Van hen kwamen er 12 uit de wijk zelf.
In de 30 km. zone Hulstweg/Bloemhofweg werd op snelheid gecontroleerd. Van de 30 voertuigen reden er 9 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 53 km. per uur.
Later op de avond werd gecontroleerd op snelheid op de Oosteinderweg, tussen de Piersonstraat en de Oenenburgweg. Ook 30 km zone. Zes van de vijftien bestuurders reden te hard. Met 53 als hoogste snelheid.
Tot slot werd op de Oosterlaan ter hoogte van de Bremhoek gecontroleerd op alhol en verlichting.
1 bestuurder kreeg en bekeuring wegens rijden met mistlicht., twee fietser voor rijden zonder licht. Zestien bestuurder moesten blazen. Niemand had te veel op.


ERMELO - Snorfietser gewond door aanrijding

Een 16-jarige snorfietser uit Ermelo raakte dinsdagmiddag (30/08) op de kruising Julianalaan/Oude Nijkerkerweg gewond door aanrijding met een 42-jarige automobilist uit Ermelo. De automobilist gaf rond 12.00 uur geen voorrang aan de snorfietser en een aanrijding was het gevolg. De snorfietser raakte aan zijn hoofd en voet gewond en werd met een ambulance naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk gebracht. Daar bleek zijn rechtervoet gebroken te zijn. Beide voertuigen liepen schade op.


ERMELO - Politie treft gestolen auto aan

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (31/08) op de Dokter Van Dalelaan een gestolen auto aangetroffen. De politie zag woensdagmorgen vroeg rond 01.35 uur de auto vreemd geparkeerd staan. Onderzoek wees uit dat de auto 24 augustus was gestolen in Rotterdam. Een bergingsbedrijf sleepte de auto weg en de politie nam contact op met de collega's in Rotterdam.


EPE - Inbraak in woning

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag (30/08) ingebroken in een woning aan de Willem van Oranjestraat. De dieven kwamen via een raam de woning binnen en namen onder anderen een televisietoestel mee. De politie stelt een onderzoek in.


EMST - Waarschuwing voor nep-meteropnemers

Twee onbekende mannen zijn dinsdag in vijf woning aan de Vaassenseweg de woning binnen geweest met de smoes dat zij de stand van de meter op moesten nemen.
Er wordt niets vermist., maar bij controle bij de NUON werd duidelijk dat er dinsdag in deze straat geen meteropnemers op pad waren. De politie in die waarschuwt om extra attent te zijn en te vragen om een legitimatie. Bij twijfel kan men de energieleverancier bellen.



---- --