Gemeente Doesburg


week 35-2005

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 31 augustus 2005, week 35.

BOUWEN EN WONEN
Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen op: 18-8-2005, Koppelweg 109: plaatsen van een houten schutting 19-8-2005, Waterstraat 44: gedeeltelijk vernieuwen van nokvorsten 19-8-2005, Ph Gastelaarsstraat 19: geheel vernieuwen van een raamkozijn
23-8-2005, Van Middachtenweg 20: plaatsen van een dakopbouw 23-8-2005, Enghuizen 3: vergroten van een woning 25-8-2005, Burg. Nahuyssingel 3: vernieuwen van rabatdelen aan dakkapel en
boeiboord van de schuur

Aanvraag aanlegvergunning
De volgende aanvraag om een aanlegvergunning is ontvangen op: 23-08-2005, hoek Roggestraat-Ph. Gastelaarsstraat: het wijzigen van het straatprofiel ter bevordering van de verkeersveiligheid.

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen de vergunning verleend op:
19-8-2005, Burg. Nahuyssingel 37: geheel vernieuwen van een carport (stallingsruimte)
23-8-2005, Waterstraat 44: gedeeltelijk vernieuwen van nokvorsten

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Procedureregeling planschadevergoeding 2005
Het college van burgemeester en wethouders van Doesburg hebben op 23 augustus 2005 de procedureregeling planschadevergoeding 2005 en het daarbij behorende aanvraagformulier planschade vastgesteld. De procedureregeling bevat (aanvullende) procedureregels ten aanzien van het gewijzigde artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, dat op 1 september 2005 in werking treedt.

De procedureregeling regelt de gang van zaken bij het ontvangen, behandelen en afdoen van een aanvraag om vergoeding van planschade. Zij geeft ook de termijnen aan die hierbij van toepassing zijn. Vanaf
1 september 2005 kunnen planschadeverzoeken alleen nog worden ingediend door middel van het bij de procedureregeling behorende aanvraagformulier planschade.

Andere belangrijke wijzigingen van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening zijn:
Het college van Burgemeester en Wethouders en niet meer de gemeenteraad is bevoegd gezag voor het afhandelen van aanvragen om vergoeding van planschade;

De aanvrager wordt niet-ontvankelijk verklaard als het wettelijk recht van 300,-niet bijtijds is voldaan; dit recht wordt gerestitueerd als de aanvraag onherroepelijk is toegewezen;
De initiatiefnemer van de planwijziging met wie de gemeente heeft afgesproken dat hij de planschadekosten voor zijn rekening neemt, krijgt in de procedureregeling een positie als derde belanghebbende; hij krijgt gelegenheid tot inspraak voorafgaand aan de beslissing op de aanvraag.

De regeling ligt voor iedereen ter inzage met ingang van 1 september 2005 gedurende zes weken op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat
2. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Putker, beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening (0313 481371).

Welstand (subcommissie) te Doesburg
De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de welstandscommissie is gepland op dinsdag 13 september 2005 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de welstandscommissie worden voorgelegd. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

MILIEU
Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 8.41, 4e lid van de Wet milieubeheer bekend dat een melding is ingediend op grond van het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer door de heer H. Lucassen voor Maatschap Lucassen-Aalderink, Verhuellweg 33 te Doesburg.
De melding betreft het wijzigen/veranderen van een meldrundveehouderij.

Op de hier uit te voeren activiteiten zijn de voorschriften van voornoemd milieubesluit van toepassing. Er behoeft hierdoor geen milieuvergunning te worden aangevraagd.

Voor inzage in de stukken behorende bij deze melding en/of nadere informatie, kunt u contact opnemen met de cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

OVERIGE VERGUNNINGEN
Kapvergunningen
De volgende kapaanvraag is ontvangen en ligt ter inzage: Angerloseweg 3: een berk, ontvangen 23 augustus.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (0313-481324).

FINANCIEN
Bezwaarschriften WOZ en aanvullende aanslagen OZB Het streven was om alle bezwaarschriften vóór 31 juli 2005 af te handelen. Deze termijn is helaas, door onvoorziene omstandigheden, niet haalbaar gebleken. Wél zijn intussen al veel uitspraken verstuurd. De verwachting is dat de laatste uitspraak in de loop van de maand september de deur uitgaat. Wij vragen uw begrip voor deze vertraging.
De meeste aanslagen OZB betreffende het belastingjaar 2005 zijn eind februari van dit jaar verstuurd. Toch is er nog een groep mensen die geen aanslag ontvangen heeft. In de meeste gevallen gaat het om de bewoners van de IJsselkade. De taxaties met betrekking tot de woningen/appartementen op de IJsselkade konden pas in de loop van 2005 worden uitgevoerd. De planning is om de aanvullende aanslagen uiterlijk 1 oktober a.s. te versturen.
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u tijdens kantooruren altijd bellen met één van de medewerkers van de afdeling WOZ/heffingen, telefoon (0313) 481356 of 481358.

OVERIGE MEDEDELINGEN
Op vrijdag 9 september 2005 wordt de jaarlijkse gemeentelijke personeelsreis gehouden.
Op die dag zullen alleen de Publieksbalie van het Stadhuis en het Afvalstoffendepot op de Stadswerf geopend zijn.