Politie Zeeland


---


O-5894-2005 Aanrijding in Brouwershaven

Op de kruising Blooisedijk / Delingsdijk in Brouwershaven vond woensdag om 10.35 uur een aanrijding plaats.
Een 77-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de Delingsdijk komende uit de richting van Scharendijke. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechts komende 53-jarige bestuurder uit Dordrecht. Bij de aanrijding raakten beide voertuigen zwaar beschadigd.


O-5895-2005 Inbraak in strandpaviljoen

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een strandpaviljoen op het Vuurtorenpad in Burgh Haamstede.
Er werden enkele honderden euro's een laptop en drank weggenomen.


O-5896-2005 Jonge vrouw lastig gevallen, Kapelle

Rond 00.30 uur vannacht fietste een jonge vrouw, 18 jaar en afkomstig uit Kapelle, over het Spoorpad in haar woonplaats.
Hier werd zij, rijdend op haar fiets, aangevallen door een man. Vermoedelijk omdat zij heel hard gilde, koos de man na een ogenblik het hazenpad. Hij reed weg in een grijze personenauto met een Belgische kenteken. De politie is op zoek naar eventuele getuigen die de auto mogelijk hebben gezien die avond, of weten wie zich in een dergelijk voertuig verplaatst. Deze mensen worden verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.


W-5897-2005 Verkeersongeval met letsel, Middelburg

Vanmorgen rond 10.14 uur heeft in Middelburg, op de Stationsstraat, een verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij een betrokkene werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Een 40-jarige automobiliste uit Etten Leur, gaf, bij het afslaan op bovengenoemde weg, geen voorrang aan een 74-jarige fietser uit Middelburg die op dezelfde weg reed. De man is met schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij weer huiswaarts keren.


W-5898-2005 Verkeersongeval, Ritthem

Doordat de 75-jarige Arnemuidse bestuurder van een personenauto, mogelijk, even onwel werd achter het stuur van zijn auto, is vanmiddag een aanrijding ontstaan.
De man reed over de Zandweg in Ritthem en raakte, in een flauwe bocht, de macht over het stuur kwijt, mogelijk doordat hij onwel werd. Hierdoor kwam hij, met zijn auto, op de verkeerde weghelft terecht, waar juist een tegenligger (een 27-jarige Oost Souburger) reed. Beiden kwamen met elkaar in aanrijding, maar er was alleen materiele schade te betreuren.


O-5899-2005 Vernieling auto, Kamperland

Tussen gisteravond 22.00 uur en vanmorgen 10.00 uur is een gepakreerde auto in Kamperland vernield.
De auto stond geparkeerd op de Mariapolderseweg in Kamperland. Van de auto zijn twee banden lekgestoken met een scherp voorwerp. Een schadebedrag is niet bekend.

W-5900-2005 Vernieling auto, Vlissingen

In de Callenfelsstraat in Vlissingen is een geparkeerde personenauto vernield.
De vernieling vond plaats tussen 7.55 uur vanmorgen en 13.30 uur vanmiddag. Van de auto werd een ruit vernield. De schade bedraagt ruim tweehonderd euro.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.