Politie Gelderland-Zuid

Verdachte van vernieling vrachtauto aangehouden

Meteren 31-08-2005 - (08)

Na een melding dinsdagavond dat een man vernielingen zouden hebben aangericht aan een Duitse vrachtauto op een parkeerplaats aan de Rijksstraatweg in Meteren, gingen agenten meteen ter plaatse. De ruitenwissers van de vrachtauto waren vernield en het t-shirt van de chauffeur kapot getrokken. Op basis van het opgegeven signalement door een getuige, gingen de agenten in de omgeving op zoek naar de man. Vlakbij werd de man, die onder invloed bleek van alcohol, aangetroffen en aangehouden op verdenking van vernieling.

De verdachte, een 34-jarige inwoner uit de gemeente Geldermalsen, werd op weg naar het politiebureau erg agressief en pleegde hevig verzet. De man weigerde om de veiligheidsgordel om te doen. Tijdens zijn verzet liep de man een kleine verwonding op. Op het politiebureau is de man daarom door een arts onderzocht, deze constateerde niets ernstigs. De man is ter ontnuchtering voor de nacht ingesloten.

De 34-jarige verdachte is woensdag nader gehoord. Hij kon geen reden aangeven waarom hij de vernielingen had gepleegd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De chauffeur, een 36-jarige Duitser, deed aangifte.